Nyitókép: hellosiofok.hu

 

A kezdeményezők minél több mozgásra, sportolásra ösztönzik az embereket nemcsak a kihívás napján.

 

Kanadából származó ötlet szerint egymással szomszédos települések vezetői úgy döntöttek, hogy megmérettetés során döntik el, ki az edzettebb, mozgékonyabb. Az 1982-től eredeztethető kezdeményezés lényege, hogy május utolsó szerdáján megfigyelték, hogy az adott városok közül melyikben van több olyan személy, aki az adott napon legalább tizenöt percig tartó tornát, vagy egyéb más mozgást végez.

 

 hirdetes_300x300  
Visszapillantás a 2019-es megmérettetésnap meghirdetésére (Kép: gyomaendrod.com)

 

Az aktív sportolás megmérettetésének napja rövid időn belül ismertté vált, s egyre több helyen hagyomány lett belőle. Magyarországon 1991 óta tartják, méghozzá országos szervezésben. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Nemzeti Sporthivatal közös rendezésében tartandó kihívás napjának célja, hogy népszerűsítsék a mozgást.

 

(Foto: Archív/kpa)

 

Évről évre nemcsak települések között kerül sor május utolsó szerdáján sportos megmérettetésre, hanem intézmények, évfolyamok vagy épp szervezetek között is. Idén ugyan a koronavírus-járvány miatt a megszokott keretek közötti szervezést nem lehetett megtartani, így az internet segítségével hívták mozogni az embereket, méghozzá ingyenes online edzésekre.

 

 

A kihívás napját Csallóközben is megrendezik. A megmérettetések egyike a nagymegyeri termálfürdőben tartott versenyszámok, ahol a községek csapatai képviseltetik magukat.

 

Laky Erzsébet

 

Források: jelesnapok.oszk.hu/kihivasnapja.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!