Nyitókép: dac1904.sk

 

A pályán ugyan vetélytársak vagyunk, de a fennálló nehézségek túlmutatnak a klubok szintjén, a teljes szlovákiai futballt érintik. Javasoljuk, hogy a stadionok méretéből kiindulva kerüljön meghatározásra a résztvevők számának korlátozása.” – olvasható a DAC állásfoglalásában, mellyel lényegében csatlakozott több, a Fortuna Ligában szereplő klub kéréséhez.

 

A Slovan és a Spartak Trnava már néhány nappal korábban közleményben jelezte, hogy a mérkőzéseken megjelenő szurkolók létszámának 500, ill. július 1-től 1000 főben való korlátozását nem tartják elfogadhatónak, ezért arra kérik a kormányt és a hivatalos szerveket, hogy vizsgálják felül az aktuálisan érvényben lévő szabályozásokat.

 

Mint arra rámutatnak, a nyílt téren megrendezett sportesemények semmivel sem veszélyesebbek, mint ha a mozikba, színházakba ülnek be az emberek.

 hirdetes_400x285  

 

Miért nem alkalmazható a stadionok esetén is a négyzetméter alapú látogatószám meghatározás, a mozikban és színházakban is alkalmazott átlós ülésrend szerint? Miért nem arányosítjuk a nézők számát a stadionok befogadóképességéhez, a konkrét meghatározott szám helyett?

 

teszi fel a kérdést a DAC.

 

Megjegyzik ugyan, hogy a résztvevők számával kapcsolatos szabályokról még nem kaptak hivatalos értesítést, így csak a sajtótájékoztatókon elhangzottakra tudnak apellálni. Ezzel együtt Világi Oszkárék megnyittatnák a sportszervezeteknek nyújtandó kártérítések, rendkívüli anyagi támogatások kérdését is. Mint mondják, nagyok a pénzügyi veszteségeik, amit az üres stadionok csak még tovább fokoznak.

 

A foci szurkolók nélkül nem az igazi, hiszen ők adnak erőt a csapatoknak, mint a tizenkettedik játékos! Ők azok, akik életet lehelnek a játékba, ezért a DAC 1904 csatlakozik a kezdeményezéshez, amely a megszabott korlátozások felülvizsgálatát kéri. Hisszük, hogy létezik jobb megoldás, és együtt meg is fogjuk találni azt.

 

zárják közleményüket a dunaszerdahelyiek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.