Berta, Bettina
  • HUF: 345.07
  • USD: 1.19
  • 22 °C
  • 33 °C
sport

Magyarországon már megoldották: A korlátozások feloldásáról döntött az MLSZ elnöksége

A szombati Ferencváros–Újpest  FC derbin akár telt ház is lehet

Nyitókép: fradi.hu

 

Az országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott.

 

Hirdetés(x)

Magyarország kormánya június 18-i hatállyal megszüntette a 40/2020 (III.11.) kormányrendelet szerinti veszélyhelyzetet, ezzel párhuzamosan hatályát veszítette a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége a jogszabály-változások után, csütörtökön a labdarúgásban bevezetett szabályok felülvizsgálatáról egyeztetett, és döntést hozott azok eltörléséről.

 

Nem maradnak érvényben a május 28-tól bevezetett, a stadionok lelátóit és a mérkőzések megrendezését érintő szabályozások, ami azt jelenti, hogy

 

a szervező kluboknak mostantól lehetőségük nyílik a lelátók korlátozások nélküli megnyitására.

 

Az MLSZ ugyanakkor felhívja a figyelmet a higiéniás és egészségügyi előírások, ajánlások alkalmazásának fontosságára, valamint a sportpályákon a megfelelő viselkedés betartására, a járvány terjedésének megakadályozása a továbbiakban is közös felelősségünk.

 

fogalmaz közleményében az MLSZ.

 

A szombati Ferencváros–Újpest  FC derbin akár telt ház is lehet

 

„A mérkőzés helyszíni megtekintésével kapcsolatban minden eddigi korlátozás megszűnik, azaz minden, érvényes jeggyel rendelkező drukkerünk a helyszínen szurkolhat a derbin. Ez érvényes a 65 év felettiekre is”

 

olvasható az FTC hivatalos honlapján.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség a megfelelő óvintézkedések mellett, május 23-tól indította újra a Magyar Kupa, az OTP Bank Liga és a Simple Női Liga küzdelmeit. Az MLSZ az újraindítás előtt részletes egészségügyi és vizsgálati protokollt vezetett be, melynek része volt többek között a rendszeres, kötelező tesztelés, illetve a stadionokban egy elkülönített sportzóna felállítása. Ezeket a szabályokat mai döntésével eltörölte az elnökség.

 

A sportolók, stábtagok egészségének védelme ugyanakkor továbbra is kiemelten fontos feladat marad. A játékosok, stábtagok tesztelési folyamata, illetve az ezekkel kapcsolatos döntések meghozatala a klubok saját hatáskörébe kerül.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket