Nyitókép: dac1904.sk

 

Ennyire szurkoló talán még nem örült egy elhalasztott mérkőzésnek! A két rivális klub megegyezését, majd a Ligás Klubok Uniójának beleegyezését követően a DAC-Slovan párharcot július 1-jére halasztották, ami lehetővé teszi, hogy több mint hatezer szurkoló előtt játszák le a mérkőzést.

 

A járványügyi korlátozások részbeni feloldása idáig csak 500 nézőt engedélyezett a sporteseményeken, aminek közel fele igazából a rendező klub személyzete volt. Július 1-től 1000 fő vehet rész tömegrendezvényeken, a sportesemények esetében azonban a felső határt kitolták a stadion befogadóképességének 50 százalékáig.

 

Természetesen be kell tartani az átlós ülésrendet, de a futballra éhes dunaszerdahelyi közönséget ez már biztosan nem tartja vissza! Igaz, hogy már mind a két klub kivívta az európai kupaporondon való részvétel jogát, ettől függetlenül biztosan izgalmas meccsre készülhetünk.

 hirdetes_300x300  

 

A Mol Aréna befogadóképessége 12700 fő, így a Slovan elleni derbin mintegy 6000 szurkoló vehet részt. A klub közlése szerint a bérletesek belépéséről, valamint a jegyárusításról szóló közelebbi információkról hamarosan tájékoztatnak majd.

 

A járványügyi megszorításokat a Slovan és a DAC vezetősége is élesen bírálta, részben a keletkező anyagi károk miatt, részben pedig a szurkolóikra való tekintettel. Ivan Kmotrík és Világi Oszkár is a szurkolók stadionba való beengedése mellett kardoskodott. Egy a Nemzeti Sportnak adott interjúban Világi úgy fogalmazott, hogy

 

Úgy vagyok vele, hogy amíg nincs telt házas mérkőzés, a futball sem az igazi, mert addig nem érezzük, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba. Ezen az érzésen a nézők korlátozott számú beengedése sem változtat. Legyen tele az aréna!

 

A stadionon kívül rekedő szurkolókra való tekintettel az M4 sport is műsorra tűzte a DAC három mérkőzését, köztük az eredetileg június 28-ra tervezett DAC-Slovant is.

 

2020.06.24., 18:00 ó: Rózsahegy-DAC (SC, az RTVS és a futbalnet.tv élőben közvetíti)

2020.06.28., 2020. 07.01., 20:00 ó: DAC-Slovan (FL, az M4?, az Orange sport és a huste.sk élőben közvetíti)

2020.07.04., 18:00 ó: DAC-Zsolna (FL, az M4, a huste.sk élőben közvetíti)

2020.07.11., 18:00 ó: Rózsahegy-DAC (FL, az M4, a huste.sk élőben közvetíti)

(FL = Fortuna Liga, SC = Slovnaft Cup)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!