Nyitókép: sportky.zoznam.sk

 

Kikapott a DAC Rózsahegytől a Slovnaft Cup elődöntőjében, így elúszott a történelmi lehetőség és a kupadöntőről szőtt álom.

 

Bár a DAC volt a kezdeményezőbb, a rózsahegyiek már elég korán, a 20. percben megszerezték a vezetést Madleňák révén – jószerivel az első helyzetükből. A rózsahegyiek rendkívül zártan védekeztek, a DAC akárhány helyzetet próbált meg kialakítani, mind fennakadt a védőkön.

 

A második félidő sem hozta meg a várt áttörést, sőt! Egyre jobban szétesett a sárga-kékek játéka, ahogy teltek a percek. 20 perccel a vége előtt már érezhető volt a rózsahegyiek fölénye, a DAC játékosain pedig inkább az elkeseredettséget lehetett látni.

 hirdetes_810x300  

 

A 80. percben egy rózsahegyi gól formájában jött a kegyelemdöfés, majd a 88. percben végleg lezárták a mai találkozót a hazaiak.

 

Rózsahegy – DAC

3:0 (1:0)

 

Slovnaft Cup, elődöntő, visszavágó, Štadion pod Čebraťom, Rózsahegy, 2020.06.24., 18:00
Játékvezetők: Smolák – Hrčka, Hancko
Góllövő: 20. Madleňák, 80., 88. Gerec
Nézőszám: 365
Sárga lap: 33. Almási, ill. 21. Šimić, 91. Kružliak
DAC: Jedlička – Blackman, Šimić, Kružliak, Davis – Schäfer (55. Sharani), Vida (43. Fábry), Kalmár (K), Balić (80. Bednár) – Divković, Ramirez
Rózsahegy
: Macík – Čurma, Maslo (K), Mojžiš – Ďungel (83. Kojnok), Brenkus (69. Filinský), Múdry, Takáč (83. Kmeť), Madleňák (77. Twardzik) – Almási (46. Gerec), Regáli

 

Bernd Storck a mérkőzés utáni rövid értékelésében elmondta, hogy játékosai nem voltak elég frissek, a nagyszombati győzelem után nem sikerült láthatóan teljesen kipihenniük magukat. „Ez ma nem a mi napunk volt” – mondta a német szakember.

 

Storck láthatóan már a jövőt tervezi inkább. Mint mondta, a Fortuna Ligában elért eredményeik alapján már biztos az európai kupaszereplés, sok tehetséges játékosa van, és tervei szerint továbbiakkal frissíti majd a keretet a minél jobb eredmények érdekében.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Slovnaft Cup

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!