Nyitókép forrása: Facebook.com/Polícia SR

 

Sajtóértesülések szerint szerdán a Dunaszerdahelyi járásban razziázott a NAKA. A rendőrség közlése szerint annál a férfinél tartottak házkutatást, aki a tavaly szeptemberi, Budapesten játszódó magyar-szlovák mérkőzésen „megpróbált felgyújtani egy szlovák zászlót”.

 

A rendőrség a 38 éves I.J. ellen szélsőséges és gyűlöletkeltő bűncselekmény miatt indított eljárást, majd június 22-én a vádpontok közösség, rassz és nemzet elleni uszítással, szélsőséges ideológia terjesztésére szolgáló anyagok birtoklásával és emberi és alapvető szabadságjogokat elnyomó mozgalom iránti szimpátiával bővültek.

 

A rendőrség közlése szerint a férfit a házkutatás során letartóztatták. A tavaly szeptemberi magyar-szlovák mérkőzésen állítólag elkövetett szlovák zászlóégetés „kísérlete” miatt már vádat emeltek nem sokkal az incidens után.

 hirdetes_300x300  

 

Az ominózus találkozó rendkívül feszült mérkőzés volt. A magyar szurkolók kifütyülték a szlovák himnuszt, de a szlovák vendégszurkolókat sem kellett félteni. A felvidéki magyar szurkolók a vendégszektorban kaptak helyet, ami csak egy újabb frontvonal volt az indulatok számára.

 

Az UEFA mindkét válogatott csapatot zártkapus meccsre büntette a történtek miatt, a kettős mérce azonban ezúttal is működött, a szlovák fél sikeresen fellebbezett és nem kellett 15 ezer eurós pénzbírságot fizetnie.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!