Nyitókép: sport.sk

 

Hosszú idő után új tulajdonosa lesz a HC Slovan Bratislava jégkorongklubnak. A jelek szerint az ESET társalapítója, Rudolf Hrubý kezébe kerül a klub.

 

Az eddigi tulaj, Juraj Široký már hosszabb ideje igyekszik megszabadulni a Slovantól, és láthatóan finisébe érnek a tárgyalások Hrubýval, akit az egyik leggazdagabb szlovákként tartanak nyilván.

 

Az ESET társalapítója a szlovák Šport.sk-nak megerősítette, hogy jelenleg az adásvétellel kapcsolatos dokumentáción dolgoznak, így még nem történt meg a tulajdonosváltás, azonban ha minden a terveik szerint alakul, akkor hétfőn már hivatalos sajtótájékoztatót tartanak, ahol mindenről beszámolnak.

 hirdetes_810x300  

 

A Forbes szerint Rudolf Hrubý az 7. leggazdagabb szlovák, vagyona eléri a 630 millió eurót. A HC Slovant eladni igyekező Juraj Široký jócskán elmarad gazdagságban Hrubý mögött. A Forbes listáján csak a 29. helyen szerepel mintegy 100 millió eurós vagyonával.

 

A HC Slovan jelenleg az idősebb és ifjabb Juraj Široký tulajdonát képezi. A részvénytársasággal együtt az utánpótlásnevelésért felelős polgári társulás is eladásra vár.

 

sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!