Nyitókép: korkep.sk/archív

 

frissítve 18:01-kor

 

Szombat este az idény utolsó haza bajnokiját játszák a dunaszerdahelyiek a Mol Arénában. A DAC-Zsolna találkozó 18 órakor kezdődik.

 

Csupán három nap telt el azóta, hogy szerdán félház előtt pályára lépett a DAC csapata a Slovan ellen. Bár az eredmény az égszínkékeknek kedvezett, egy jó iramú, jó meccset láthattak a szurkolók.

 hirdetes_300x300  

 

Ahogy az már aznap este is várható volt, a találkozónak volt némi utóhangja, ugyanis a mérkőzésen készült felvételek megmutatták, hogy nem sikerült a rendezőknek betartatni minden járványügyi előírást.

 

Igor Matovič szlovák kormányfő elrettentő példaként mutogatta csütörtöki sajtótájékoztatóján a stadionban készült fotókat, majd az országos tisztifőorvossal szigorításokat helyezett kilátásba.

 

Koronavírus-járvány: Matovič kritizálta a DAC-Slovanon történteket. A fegyelmezettségen áll vagy bukik a járvány 2. hulláma

 

Végül annyiban maradtak, hogy július 6-tól a sakktáblás elhelyezkedés helyett minden második sorban lehet majd csak helyet foglalni.

 

Egyébként a DAC sem maradt adósa a válaszadással a kormányfőnek. Mint fogalmaztak

 

Klubunk a DAC-Slovan összecsapás előtt számos intézkedést vezetett be, amelyek közül több is meghaladta az erre vonatkozó ajánlásokat és a Ligás Klubok Uniója Kézikönyvében leírtakat. (…) Amennyiben úgy tekintünk egy futballmérkőzésre, mint egy olyan helyre, ahol magasabb a fertőzés terjedésének a kockázata, arra is rá kell mutatnunk, hogy legalább ennyire veszélyesek a strandok, színházak, bárok vagy a vendéglátóipari egységek, hogy csak néhány példát említsünk. Az életnek azonban mennie kell tovább, amelyben a futball ugyanolyan fontos szerepet tölt be, mint az említett intézmények.

 

A DAC reagált Matovič kritikájára: “Az életnek mennie kell tovább”

 

Harc az ezüstért

 

Két fordulóval a bajnokság vége előtt a zsolnaiak 4 ponttal előzik meg a DAC-ot a tabellán. Ez azt is jelenti, hogy most már nem csak a sárga-kékek kezében van a második hely megszerzésének lehetősége, hanem függ az utolsó forduló eredményeitől is.

 

Ha ma győz a DAC, úgy ezüstérmes lehet, ha az utolsó fordulóban legalább egy ponttal többet szereznek Storckék, mint a zsolnaiak.

 

A mai találkozót biztosan kihagyja az ötödik sárgalapját is begyűjtő Ramirez, valamint a Slovan elleni meccsen lesérülő Bednár.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2018.12.01. – Zsolna-DAC 2:2, gólszerzők: Škvarka, Balaj – Bayo, Vida K., 1903 néző
2019.04.06. – DAC-Zsolna 1:0, gólszerző: Ronan, 8541 néző
2019.05.05. – Zsolna-DAC 1:2, gólszerzők: Škvarka – Kalmár 2, 2303 néző
2019.09.29. – DAC-Zsolna 1:0, gólszerző: Davis, 8504 néző
2020.03.01. – Zsolna-DAC 2:2, gólszerzők: Balaj 2 – Ramirez 2, 2797 néző

 

A Fortuna Liga rájátszásának 4. (összesítve a 26.) fordulója:

 

BAJNOKI CÍMÉRT – FELSŐHÁZ
Szombat, 2020. július 4., 18:00 ó: DAC-Žilina, Trnava-Ružomberok, Slovan-Michalovce

 

KIESÉS ELLEN – ALSÓHÁZ
Szombat, 2020. július 4., 18:00 ó: Nitra-Pohronie, Trenčín-Sereď, Senica-Zlaté Moravce

 

A DAC-Zsolna bajnoki mérkőzés holnap 18:00-kor kezdődik, játékvezetők Kráľovič – Štrbo, Poláček.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga Zsolna

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.