Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

A járványügyi helyzetre való tekintettel átértékelte korábbi terveit a Komáromi FC labdarúgócsapata, így a tervezett egyhetes mezőkövesdi felkészülés helyett otthon készül fel a bajnoki rajtra.

 

Augusztus 1-jén megkezdődik az idény a komáromiak számára, és mivel a koronavírus-járvány az elcsendesedés helyett inkább újabb hullámokkal fenyeget, jobbnak látták nem kockáztatni játékosaik egészségét.

 

„Folyamatosan figyeljük a külföldi és a hazai helyzetet is, és bár nagyon szerettünk volna megmérkőzni a Mezőkövesd csapatával, átértékeltük döntésünket. Ennyi hónap kihagyás után nem szeretnénk, hogy bármi akadályozza a bajnokságunk megkezdését.”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta megkeresésünkre Szüllő Béla, a KFC alelnöke, aki elmondta, bízik abban, hogy visszatér az élet a stadionba.

 

A DAC-tól visszatérő ifjúsági válogatott játékossal erősít a Komáromi FC

 

Jöhetnek a szurkolók, de tartsák be az előírásokat

 

A jelenleg hatályos járványügyi intézkedések értelmében pénteken ismét szurkolóktól lehet hangos a komáromi stadion. Természetesen az előírásokat mindenkinek be kell tartania, erről a klub külön is informálta szurkolóit.

 

A tribün minden második üléssorában lehet majd helyet foglalni és a szurkolók között egy ülőhelyet szabadon kell hagyni.
Ezenkívül minden látogatónak be kell tartania a szervezők utasításait, valamint a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának intézkedéseit:

– a helyszínre való belépés és az ott tartózkodás csak a felső légutakat megfelelő módon eltakarva lehetséges (pl. kendő, szájmaszk),
– ha valaki akut légzőszervi megbetegedés tüneteit észleli magán, akkor telefonon vegye fel a kapcsolatot a kezelőorvosával és hagyja el a tömegrendezvény helyszínét,
– tilos a kézfogás,
– ülőhelyek esetén, kivéve az azonos háztartásban élő személyeket, egy ülőhely maradjon szabadon a foglalt ülések között.

 

Győzelemmel kezdték a nyári felkészülést a komáromiak

 

NB I-es helyett Fortuna Ligás csapat

 

Pénteken 17 órától az NB II-ben szereplő Vasas csapatát fogadják a lilák, majd szombaton délelőtt az NB III-as Puskás Akadémia II-vel mérkőznek meg. A következő héten a tervezett edzőtábor elmarad, a leegyezett meccsek azonban nem – épp csak a Mezőkövesd helyett kellett más ellenfelet találni.

 

A KFC hátralévő felkészülési mérkőzései:

 

Július 17. – KFC Komárom – FC Vasas, 17:00

Július 18. – KFC Komárom – Puskás Akadémia II., 10:30

Július 22. – KFC Komárom – Szolnoki MÁV FC, 17:00

Július 25. – KFC Komárom – ŠKF iClinic Sereď, 17:00

 

120 éve a labdarúgás égboltján – Keresztbe tett a járvány a komáromiaknak

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.