Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

Pénteken végleg eldőlt a Fortuna Liga és a szlovák országos másodosztály mezőnyének összeállítása. Miután egy 0:0-ás első meccs után hazai pályán 3:0-ra legyőzte Nyitra Máriatölgyes csapatát, nem maradt kérdés, hogy ki hol kezdi meg a következő idényt.

 

A nyitrai győzelem azt jelenti, hogy Máriatölgyes marad a másodosztályban, hiába harcolta ki a szövetségnél a bajnokság részleges befejezésének lehetőségét.

 

A pénteki eredmény után elérhetővé vált a második liga bajnoki rajtjának programja is. Eszerint a KFC Komárom idegenben, Zólyombrézón kezdi az idényt augusztus 1-jén, a DAC farmcsapata, az STK Somorja pedig Zsolnára utazik augusztus 2-án.

 hirdetes_400x285  

 

A bajnokság 15 csapat részvételével veszi kezdetét, az előző szezon mezőnyéből egyedül Rózsahegy B csapata nem vesz részt a küzdelmekben.

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

A komáromi közönség először augusztus 8-án szurkolhat majd otthon kedvenceinek, mikor is Zsolna B csapatát fogadja majd a KFC. Az előzetes szétírás szerint, ha a járvány nem szól közbe, november 15-én idegenben zárják az őszt a komáromiak, majd március 6-án hazai pályán veszi kezdetét számukra a tavasz. A KFC menetrendje itt tekinthető meg.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a lilák pénteken 3:1-re győzték le az NBII-es Vasas csapatát, ma pedig 10:30-tól a Puskás Akadémia II ellen lépnek pályára hazai közönség előtt. Miután a járványügyi helyzetre való tekintettel visszamondták a jövő hétre tervezett mezőkövesdi edzőtábort, a KFC jövő héten két haza felkészülési mérkőzést abszolvál – először szerdán a Szolnok ellen, majd szombaton Szeredet fogadják.

 

Hazai győzelem született a KFC-Vasas felkészülési mérkőzésen

Slovnaft Cup: 229 csapat jelentkezett be a szlovák kupáért

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.