Nyitókép: sport.sk

 

A DAC játékosainak az új idényben lényegében ugyanaz a célja, mint a korábbi években – a dobogón végezni a Fortuna Ligában, és kivívni az európai kupaszereplést. Hagyományos szezonkezdet előtti sajtótájékoztatójukon Világi Oszkár klubtulajdonos, Jan Van Daele sportigazgató, Bernd Storck vezetőedző és Kalmár Zsolt csapatkapitány beszéltek a tervekről.

 

„Ez már a 7. idény, és mindegyik előtt elgondolkozunk, hogy milyen céljaink, lehetőségeink vannak. Ebben az évadban az ifjúságra is fókuszálunk. Úgy véljük, hogy a sokéves munka gyümölcse beérik. (…) Örülök, hogy nem új edző irányításával kezdjük meg az idényt, hanem Bernd Storck-kal, aki már edzősködött néhány mérkőzésünkön. Ismeri a játékosokat, az ellenfeleket is. Minden adott, hogy felkészülten lépjünk be az új idénybe, és hogy az első helyek valamelyikéért harcoljunk.”

 

mondta Világi Oszkár, aki szerint az első három helynek természetesnek kell lennie, ahogy az európai kupaszereplésnek is.

 

„Évről évre erősebbek vagyunk, ambícióink és magasabbak lehetnek. Ez az év nem lesz teljesen normális, a korlátozások továbbra is érvényesek a stadion látogatottságára. Azok közé tartozunk, akik így korlátozva vannak, a mérkőzéseink iránt nagyobb az érdeklődés, mint a lehetőségek. Megkezdjük az európai versenyt, ahol szintén korlátozások vannak, mert csak egy mérkőzést játszunk. Ezért ez az évad nem lesz normális, de remélem, hogy az idényt sikeresen teljesítjük és elégedettek leszünk az eredményekkel”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott a klubtulajdonos, aki hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány okozta veszteségeik nagyon magasak.

 

„A veszteségeink több száz ezer euróra rúgnak, de ha ez így folytatódik, ennél több lesz.”

 

Jan Van Daele sportigazgató a csapatban történt változásokról beszélt. A felkészülést pozitívan értékelte, az átigazolási piaccal kapcsolatban jelezte, hogy minden belassult, idáig négy játékost sikerült megszerezniük. Bejelentette Andrija Balić szerződtetését is, akivel három évre írtak alá.

 

Bernd Storck elmondása szerint szerencsés, hogy már júniusban bekapcsolódhatott a munkába, így több ideje volt arra, hogy új stílust hozzon a csapatba. Kiemelte annak fontosságát is, hogy meg kellett ismerkednie a csapattal, hogy a megfelelő játékosokkal tudja feltölteni a keretet.

 

„Angol heteink lesznek, szélesebb keretre van szükségünk”

 

mondta Storck, aki már a közelgő Szered elleni meccsre fókuszál. Mint mondta, nehéz mérkőzés vár rájuk, de örülnek, hogy a szurkolók ott lehetnek velük a stadionban.

 

Kalmár Zsolt elmondta, hogy komoly, nehéz hetek vannak mögöttük, hiszen napi két edzést abszolváltak, a következő egy hónapban pedig 22 nap alatt hét mérkőzés vár rájuk.

 

„Hiszem, hogy még sikeresebbek lehetünk, mint az előző idényben. Be akarunk kerülni a legjobb háromba és a bajnoki címért megküzdeni.”

 

Változások a keretben:

 

Érkezők:
Jannik Müller (Dynamo Drezda), Sidney Friede (Hertha BSC Berlin), Yhoan Andzouana (K.S.V. Roeselare), Sebastián Nebyla (West Ham United), Jorge Mendez, Matúš Malý, Sainey Njie (DAC U19)

Távozók:
Adrián Slančík (Senica), Milan Šimčák, (Senica), Dušan Lalatović (Partizan Belehrad), Lorenco Šimić (Sampdoria Janov, kölcsönjáték után), Ricardo Phillips (Michalovce, kölcsönjáték), Lukáš Čmelík (szerződés lejárta után)

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.