Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

A frissen igazolt Pastorek József duplájával tudott győzni hazai pályán a Komáromi FC a szlovák országos másodosztály bajnokságának 2. fordulójában. A Zsolna B csapatának ezúttal esélye sem volt ponto(ka)t rabolni a lila-fehérektől.

 

A több mint 30 fokos tűző nap ellenére jó iramú, bravúroktól sem mentes mérkőzést láthatott a focira kiéhezett hazai közönség a Komáromi Városi Stadionban. Bár az első valamire való helyzet még a zsolnaiakhoz köthető a 4. percből, a későbbiekben nem tudtak igazi előnyt kialakítani a „sosonok”. A hazaiak egyre másra alakították ki a jobbnál jobb helyzeteket, a vendégek kapusa azonban bravúrosan védett. A 16. percben már az első gólörömre készült a közönség, mikor Pinte buktatása után a tizenegyespontra mutatott a játékvezető. Belko azonban jól érzett rá Domonkos Kristóf lövésére, így az állás maradt változatlanul 0:0.

 

A következő, és addigi legnagyobb helyzet ismét a komáromiaké volt. A 26. percben Pastorek vágta rá, a felső lécről azonban kifele pattant a labda. Az első játékrész vége felé sikerült egy-két helyzetet kialakítaniuk a zsolnaiaknak is, ám vagy a kapu fölé lőttek, vagy Leckéši védte a próbálkozásokat.

 hirdetes_300x300  

 

A második játékrész kiegyenlítettebbnek mutatkozott… egészen addig, míg az 52. percben nem törte meg Pastorek József a gólcsendet. A felszabadító találat után ismét magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, nem ismertek elveszített labdát, majd alig 5 perccel később Pastorek ismét jött, látott és betalált.

 

 

Mindeközben Miroslav Karhan apránként kihasználta mind az 5 cserelehetőségét. A Krelát váltó Bayemi jól vette fel a fonalat, beállása után röviddel majdnem gólt is szerzett, de Belko kapus már nem engedett.

 

A meccs egyértelműen a komáromiaké volt. Az már a felkészülés alatt is látszott, hogy az edzői stáb ütőképes keretet rakott össze, és bár múlt héten Zólyombrézóról nem sikerült pontot rabolni, abban mindenki egyetértett, hogy a csapat jó játékot mutatott.

 

A komáromiak legközelebb augusztus 14-én, Poprádon lépnek pályára, majd 22-én Liptószentmiklós csapatát fogadják.

 

 

Komáromi FC – MSK Zsolna B

2:0 (0:0)

Gól: 52. a 56. Pastorek
Játékvezetők: Chromý – Jankovič, Lauer
Sárgalap: 85. Domonkos – 81. Nemčík, 84. Slebodník
Nézők: 575

 

Komáromi FC
Leckéši – Popović, Szöcs, Saláta, Janso, Zemko (83. Vajs), Pastorek (83. Šimko), Domonkos (C), Pinte (69. Holík), Krela (62. Bayemi), Doktorík (69. Knežević)

MŠK Žilina
Belko – Anang (46. Suľa), Nemčík, Nagy, Javorček – Holáň, Gamboš (C) (59. Gerebenits), Farský (65. Leitner) – Goljan (59. Slebodník), Jambor (75. Kostúr), Bari

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.