Nyitókép: facebook.com

 

Ritkán fordul elő, hogy az egyébként rivális szurkolói csoportok közösen lépjenek fel egy-egy témában, a koronavírus miatti járványügyi intézkedések azonban arra sarkallták őket, hogy nemzetiségtől, hovatartozástól függetlenül összefogjanak, és egységes kiállással próbáljanak meg nyomást gyakorolni a kormányra.

 

Akik személyesen kilátogattak szombaton a Mol Arénába, vagy akár csak az interneten keresztül követték az egyébként fantasztikus hazai győzelmet, azok találkoztak az YBS DAC Fanklub fekete alapon fehérbetűs molinójával, melyen „A sport sírásói vagytok!” felirat volt olvasható. A DAC futballklubként és szurkolói közösségként is a legnagyobb vesztese a koronavírus miatti korlátozásoknak, hisz az átlagban 7-8, de esetenként akár 12 ezres közönség hiányát anyagilag és hangulatilag is megszenvedik.

 

Már a félházas stadionnal is nehezen egyeztek ki a nyár elején, de a szeptemberre tervezett legfeljebb 1000-fős sportrendezvények kiverték náluk a biztosítékot. Nem csak Dunaszerdahelyen, hanem az összes többi futballklubnál, sőt a jégkorongozóknál is (náluk beltéren 500 fő a maximális létszám). A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) és a Szlovák Jégkorong-szövetség (SZĽH) szerint is újabb komoly csapást mértek a szlovákiai sportra a döntéssel.

 

 hirdetes_400x285  

A hétvégi fortunaligás focimérkőzéseken kivétel nélkül kikerült egy-egy szlovák vagy magyar nyelvű felirat a lelátókra. A szurkolói kluboktól származó információk szerint amennyiben kezdeményezésüket, hogy jobb belátásra bírják a törvényhozókat, figyelmen kívül hagyják, úgy készek további lépéseket is tenni, bár azt egyelőre nem részletezték, hogy mik a terveik ebben az esetben.

 

DAC, forrás: facebook
DAC, forrás: facebook
Slovan, forrás: facebook
Nyitra, forrás: facebook
Szenyice, forrás: facebook
Pohronie, forrás: facebook
Trencsén-Zsolna mérkőzés, forrás: facebook
Nagyszombat, forrás: facebook
Nem Fortuna Liga, de a korlátozás őket is érinti… Rimaszombat, forrás: facebook

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.