Nyitókép: fortunaliga.sk

 

A Slovan után Trencsénben és Szereden is megjelent a koronavírus. Míg a pozsonyiaknál ifj. Vladimir Weiss és az egyik edző, valamint a fizioterapeuta, addig Trencsénben és Szereden egy-egy játékos fertőződött meg a COVID-19-cel. A Fortuna Liga csapatainál Weiss pozitív mintája után rendelték el a tesztelést. A fertőzött játékosok egyéni karanténba vonulnak, míg a csapatok többi tagja megszakítja a közös edzésprogramot.

 

A Slovan már azzal a tudattal utazott el a Feröer-szigeteken tartandó BL-selejtezőre, hogy a fertőzötteket itthon hagyta, ám azóta kiderült, hogy a korábban negatívan tesztelt fizioterapeuta is megfertőződött. A feröeriek azt követelték, hogy halasszák el a mérkőzést, a teljes csapat és a stáb pedig vonuljon két hétre karanténba. Végül az UEFA döntése értelmében szerda helyett pénteken tartják meg a meccset, ha a Slovan ki tud állítani legalább 13 bizonyítottan nem fertőzött játékost.

 

A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) a Slovan megváltozott menetrendjére, valamint a trencséni és szeredi fertőzésekre való tekintettel megváltoztatta a Fortuna Liga 4. fordulójának programját:

 

 hirdetes_400x285  

A Slovan-Szenice meccset meghatározatlan ideig elhalasztják, a Szered-Trencsén meccset szintén. Ha az Aranyosmarót és Nagymihály csapatainak tesztjei negatívak lesznek, augusztus 22-ről augusztus 25-re halasztják. A két csapat erről már korábban egyeztetett.

 

A Fortuna Liga csapatait keddtől csütörtökig tesztelik le. Kedden 7, szerdán 3 csapat tesztelése zajlott. Csütörtökön további egy csapatnál végzik el a teszteket. A kedden teszteltek közül csak a trencséni és a szeredi játékos akadt fenn a rostán.

 

BL-selejtező – Bajban a Slovan, a B-csapat játékosai is szerepet kaphatnak a feröeri meccsen

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!