Nyitókép: sport.sk

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Slovan gyógytornászának pozitív koronavírus-tesztje miatt az eredetileg a Feröer-szigetekre kiutazott keret egyáltalán nem léphet pályára a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében a KÍ Klaksvik ellen. Kmotríkék az UEFA döntése szerint két nappal eltolhatták a mérkőzés eredeti időpontját azzal, hogy Pozsonyból hívnak be legalább 13 játékost, valamint edzői stábot, akik kiállnak a feröeri bajnok ellen.

 

Így esett, hogy a Slovan behívta az A-csapat otthonhagyott bevethető játékosait, valamint kipótolta a keretet a másodosztályban egyelőre gyengén szereplő B-csapat játékosaival. 16 játékost ültettek fel a repülőre, közülük heten (a magyar válogatott Holman Dávid is) az A-csapat tagjai. A kispadon Németh Szilárd dirigálna a tervek szerint.

 

Az UEFA egyetlen feltétele az volt, hogy a cserecsapatban senki se legyen koronavírusos, tehát mindenki produkáljon negatív tesztet a feröeri repülőtérre megérkezve. A helyi sajtó szerint azonban a frissen érkezők közül is pozitív lett valaki tesztje, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel nem lesz ma meccs Klaksvikban. Egyelőre újra letesztelték azt a személyt, akinek pozitív lett az első tesztje, a Slovan azonban elutasította a teszteredményeket, melyeket a helyi Thetis vállalat végzett, miután késtek velük, így a cserecsapat nem kapott edzéslehetőséget csütörtökön.

 

 hirdetes_300x300  

Kmotríkék ezért a tesztek megismétlését kérték. Ha ekkor is kibukik a pozitív eset, akkor a Pozsonyból érkezett utánpótláskeretnek is karanténba kell vonulnia, vagy egyből hazaindulnia. A helyi újságok szerint jelenleg is folyik az egyeztetés a két csapat vezetői között, előreláthatólag 13 óra körül jelenthetik be a döntést a továbbiakról.

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: BL koronavírus Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!