Nyitókép: pravda.sk

 

Pénteken délután, miután a cserecsapatnál is találtak koronavírusos személyt, lefújták a Slovan – KÍ Klaksvik Bajnokok Ligája 1. selejtező mérkőzést. Kmotríkék szerint a helyiek mindent megtettek azért, hogy ne léphessenek pályára, most már az UEFA-n áll, hogy engedi-e egy újabb időpont kijelölését, vagy kizárja a Slovant, a KÍ-t pedig játék nélkül továbbjuttatja.

 

Ahhoz képest, hogy a párharc esélyeseként indultak el, végül könnyen hoppon maradhatnak a pozsonyiak a koronavírus miatt. Az eredetileg tervezett keret gyógytornászánál kimutatott fertőzés következtében az egész keret és a stáb karanténba került már a hét elején. Az UEFA péntekre halasztotta a találkozót azzal a feltétellel, hogy a Slovannak fel kell tudnia állítani egy minimum 13-tagú nem fertőzött keretet úgy, hogy a karanténban lévő játékosok nem játszhatnak.

 

A pozsonyiak eleget tettek a kérésnek, behívták az A-csapat 7 otthon maradt játékosát – köztük a magyar válogatott Holman Dávidot is -, valamint a második ligában szereplő B-csapat 9 tagját. Ján Kozákot Németh Szilárd helyettesítette volna a ma estére tervezett megmérettetésen. Kétségkívül nagy kihívás, és lehet, hogy vissza nem térő lehetőség lett volna ez néhány játékosnak…

 

 hirdetes_810x300  

Azonban a koronavírus közbeszólt. Míg az itthoni, indulás előtti tesztek negatívak voltak, a Feröer-szigeteken végzett vizsgálat szerint az utánpótlásként érkezett keret egy tagja is megfertőződött. Kmotríkék nem akarták elfogadni az eredményt, arra hivatkoztak, hogy késve kapták meg, a csapat nem tudott emiatt edzeni sem, új tesztelést kértek. Sajtóhírek szerint azonban a második teszt is kimutatta a fertőzés jelenlétét, így most már két csapat és két stáb van karanténban a szigetországban.

 

Amennyiben az UEFA kizárja a Slovant, úgy a KÍ játék nélkül továbbjut, a második selejtezőkörben Bernben (Svájc) találkozik a Young Boys-szal.

 

Egyelőre még nem szivárogtak ki információk arról, hogy a hazatértük után karanténba kell-e vonulniuk a pozsonyi csapat játékosainak és ha igen, akkor mennyi időre.

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!