Nyitókép: sport.sk

 

Ifjabb Ivan Kmotrík, a Slovan vezérigazgatója már visszatért Szlovákiába. Az őt váró újságíróknak elárulta, hogy rendkívül csalódott amiatt, ami a Feröer-szigeteken zajlott, botrányosnak tartja az egész incidenst.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bár egy eredetileg nevezett és egy tartalékcsapatot is felvonultatott a Slovan, mégsem mérkőzhetett meg a KÍ Klaksvík csapatával, miután a pozsonyiak mindkét keretében vagy stábjában találtak egy-egy koronavírus-fertőzött személyt. A feröeriek legszívesebben rögtön hazaküldték volna az első csapatot és lerendezték volna a helyzetet egy játék nélküli KÍ-győzelemmel, az UEFA két nap haladékot adott a pozsonyiaknak egy fertőzésmentes csapat felállítására.

 

Miután az első körben a szigetországba érkező teljes keret és stáb karanténba került, hazulról hívtak be egy tartalékcsapatot tartalékstábbal. A csavar a cserecsapatban talált újabb koronavírusos személlyel érkezett. A feröeriek természetesen ismét mindenkit karanténba zártak, így a Slovan nem tudott pályára lépni a pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzésen…

 

 hirdetes_300x300  

…Melyen a hazai csapat ott volt, bemelegített, felállt – ellenfél nélkül. Bár estig nem volt egyértelmű, hogy az UEFA milyen döntést hoz majd, ad-e újabb esélyt a Slovannak, úgy tűnik, végül elfogyott a türelem, a pozsonyiak pedig játék nélkül, 5 napnyi cirkusz után lógó orral, vesztesen távozhatnak.

 

Ivan Kmotrík csalódottsága így teljesen érthető.

 

„Tele vagyok negatív érzelmekkel. Számomra felfoghatatlan, hogy mi történhet meg ezen a szinten egy ilyen időszakban. Tehetetlennek érzem magam, és az, amit a Feröer-szigeteken tettek velünk, botrány. A pályán kellett volna döntésnek születnie, tisztességes játékkal, de ez nem történt meg.”

 

mondta Kmotrík már Pozsonyban hangsúlyozva, hogy a feröeriek kettős mércét alkalmaztak – bár mindenki együtt volt, csak a játékosokat és a stábot helyezték karanténba, a többi kísérőt, beleértve Kmotríkot is, nem.

 

„Célirányosan jártak el. Paradox módon azok voltak karanténban, akik befolyással lehettek volna a mérkőzésre, és ezzel lehetetlenné tették számunkra, hogy pályára lépjenek. Ezt diszkriminációnak tartom és a mi megkárosításunknak.”

 

Richard Trutz, a pozsonyiak sportigazgatója elmondta, hogy esélyük sem volt pályára lépni még a negatív teszteredménnyel rendelkező játékosokkal sem, mivel akkor megsértették volna a helyi karanténintézkedéseket, és a rendőrség őrizetbe vehette volna őket.

 

Kmotrík elmondása szerint a tartalékcsapatban Marek Rigó (az előző idényben a Komáromi FC-ben játszott – a szerk. megj.) eredménye lett pozitív.

 

„11:30-kor kellett volna megkapnunk a teszteredményét 14:30-kor kaptuk meg. Nem tudtuk, hogy játszunk-e, vagy sem. Mindent megtettünk, kérvényt küldtünk, hogy a reális tények alapján vegyék ki a karanténból azokat a játékosokat, akik nem érintkeztek a fertőzöttekkel.”

 

Kmotrík elmondása szerint amennyiben az UEFA kiértesíti őket a versenyből való kizárásukról, úgy fellebbeznek, és mindent megtesznek azért, hogy igazságot szolgáltassanak nekik. Megjegyezte, hogy ők már pénteken reggel hivatalos panaszt nyújtottak be az UEFA-hoz a feröeri hivatalok eljárása miatt. Úgy véli, hogy egyetlen helyi adminisztratív alkalmazott miatt nem léphettek pályára, aki elrendelte számukra a karantént.

 

„Miközben szétosztotta és elrendelte, hogy kinek kell és kinek nem kell karanténba mennie.”

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!