Nyitókép: fradi.hu

 

Szerda este a skót Celtic Glasgow legendás otthonában, a Celtic Parkban lép pályára a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A zöld-fehérek múlt héten, a kvalifikáció első körében, hazai pályán magabiztos játékkal, Tokmac Nguen duplájával 2-0-ra győzték le a svéd Djurgardent. A koronavírus-járvány miatti egymeccses párharcok során azonban a második körre gyakorlatilag a legnehezebb ellenféllel, az 51-szeres skót bajnokkal kerültek szembe. A skótok az izlandi KR Reykjavík elleni összecsapásukon szinte meg sem izzadtak, 6-0-s kiütéssel léptek tovább.

 

A találkozó esélyese a papírforma alapján a glasgów-i gárda, amelynek piaci értéke a transfermarkt.de adatai alapján közel 92 millió euró, szemben a Ferencvárossal, ahol a játékosok összértéke 24 millió euró. Az ugyanakkor a Ferencvárosnak segíthet, hogy a pandémia miatt zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást. A Celtic Park atmoszférája legendás, és gyakran a skót drukkerek fanatizmusa az, ami előre hajtja az együttest. Bogdán Ádám a nyáron igazolt a Ferencvárosba, a kapus számára nem ismeretlen ellenfél a Celtic, korábbi csapata, a Hibernian színeiben ugyanis védett is a glasgow-i együttes otthonában.

 

„Tudjuk, hogy egy kiváló, nemzetközi szinten is tapasztalt csapatról van szó, de szerintem van miből erőt merítenünk”

 

idézte a Ferencváros honlapja Bogdánt, aki hozzátette, több videót megnéztek a rivális korábbi mérkőzéseiről, melyekből látszik, hogy a skót együttes játékosai képesek nagy tempóban futballozni. Ennek ellenére a Celtic tavaly a BL-selejtező harmadik körében a kolozsvári CFR-rel szemben egy hazai 4-3-as vereséget követően búcsúzott.

 hirdetes_810x300  

 

„A Celtic Skóciában több mint egy klub, egy hatalmas egyesület, amelynek az egész világon mindenütt vannak szurkolói. Szerintem óriási dolog, hogy a Celtic ellen játszhatunk! Egyedül azt sajnálom egy kicsit, hogy ezúttal zárt kapus lesz a meccs, de ez akár az előnyünkre is válhat, lehet, utólag azt fogjuk majd mondani, hogy így a legjobb. Ez mindenesetre egy nagy élményt elvesz minden játékostól”

 

fűzte hozzá Bogdán.

 

Rebrov: Készen állunk az újabb kihívásra!

 

A Ferencváros a keddi érkezést követően este a mérkőzés helyszínén tréningezett, a gyakorlás előtt a Celtic Parkban Szerhij Rebrov mondta el az érzéseit.

 

„Tisztában vagyok vele, mekkora hagyománya van Glasgow-ban a szurkolásnak, milyen hangulat szokott lenni a Celtic Parkban  . Ettől függetlenül a magam részéről nem bánnám, ha nézők előtt léphetnénk pályára, a futball mit sem ér szurkolók nélkül. Ráadásul a játékosok számára sokkal nagyobb ösztönző erőt jelent telt ház előtt pályára lépni, sokkal több érzelmet vált ki belőlük. Persze azzal is tisztában vagyok, az üres lelátók ezúttal nekünk kedveznek.”

 

Az ukrán szakvezető eltökélt szándéka, hogy a múlt évi Európa-liga-siker után idén a Bajnokok Ligája főtáblájára vezesse a Ferencvárost, annak ellenére is, hogy teljes mértékig tisztában van vele, a feladat egyáltalán nem egyszerű.

 

„Készen állunk az újabb kihívásra . A játékosokkal sokat beszélgettünk róla, hogy az elmúlt idényben rendkívül kemény riválisok ellen is helytálltunk, többek között a Dinamo Zagreb ellen idegenben. Most a Celtic következik, nincs okunk megijedni. Ezen a szinten bármilyen csapattal kerülünk szembe, magas szintet képvisel. A Celtic az esélyesebb, de ezzel most nem foglalkozunk. Kizárólag magunkra koncentrálunk, biztos vagyok benne, lesz esélyünk szerda este.”

A találkozó 20.45 órakor kezdődik, a mérkőzés játékvezetője a holland Allard Lindhout lesz. Az összecsapást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. Ha a Ferencváros továbbjut a harmadik körbe, akkor az ellenfelének kilétére a jövő hétfői sorsoláson derül fény. Ha a magyar bajnok nem jut túl a Celticen, akkor az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában folytatja, melynek párosításait szintén jövő hétfőn sorsolják.

 

MTI, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!