Nyitókép: mlsz.hu

 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a ma este sorra kerülő, Törökország elleni NL-mérkőzésnek nem a magyarok az esélyesei, ettől függetlenül bízik a jó eredményben.

 

„Az esélyek nem mellettünk szólnak, de a futball tud váratlan dolgokat produkálni, mi pedig azon leszünk, hogy ezt csütörtök este bebizonyítsuk, és jó eredményt érjünk el Sivasban”

 

idézte Marco Rossit a magyar szövetség Twitter-oldala a szerdai, törökországi sajtótájékoztatót követően. Rossi szerint a magyar nemzeti tizenegynek nem jelent nagy előnyt, hogy az NB1 már három hete zajlik, miközben a törökök még nem kezdték meg a bajnokságot, mivel a pillanatnyi teljesítmény lesz a döntő.

 

Holender Filip az újságírók kérdéseire válaszolva úgy válaszolt, hogy

 hirdetes_810x300  

 

„Nehéz mérkőzésre számítok egy nagyon jó csapat ellen, hiszen pontosan tudjuk, mennyire erős a török válogatott. Mi viszont mindent bele fogunk adni, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben is jó eredményt érjünk el csütörtök este.”

 

Miközben a török válogatottban 14 topligás játékos is van, addig Marco Rossi több egyébként stabil játékosát is kénytelen nélkülözni, sőt, még a csereként behívott játékosok közül is maradtak végül otthon.

 

Egyébként a mai lesz Marco Rossi 17. mérkőzése a válogatott szövetségi kapitányaként, idegenben 8 mérkőzésből csak egyszer sikerült nyerni, egy meccs lett döntetlen, hatszor pedig kikaptunk.

 

A törökországi találkozó után három nappal Oroszországot fogadja Marco Rossi csapata a Puskás Arénában, ugyancsak zárt kapus összecsapáson. A törökökhöz hasonlóan az oroszok is kvalifikálták már magukat az Eb-re.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes 
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Babati Benjámin (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05 – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia)

 

Magyar válogatott: Újabb két játékos dőlt ki, Rossi mégis bizakodó

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Szeptember 3., 20.45: 
Törökország–Magyarország (Élőben közvetíti az M4 Sport)
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45: 
Magyarország–Törökország

 

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8.

Időpont később: Bulgária–Magyarország
November 12.
Időpont később: 
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!