Nyitókép: nemzetisport.hu/Török Attila

 

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombaton elmondta, hogy megtartja kedvenc, három belső védős játékrendszerét a vasárnapi, oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

 

„A törökországi siker kulcsa a csapatmunka volt. Az, hogy minden játékosom félretette az egyéni érvényesülését a csapat érvényesülése érdekében. Ezt várom tőlük a vasárnapi mérkőzésen is, valamint hasonló harcosságot, mint csütörtökön. (…) Nem titok, ugyanabban a játékrendszerben lépünk pályára, mint Törökországban, és ellenfelünk is tisztában lesz ezzel. Ha Törökországban okozott is némi meglepetést a hadrendünk, ez csak az első húsz percben jelentett némi előnyt számunkra, nem ez vezetett a győzelmünkhöz. A Nemzetek Ligájában minden csoportellenfelünk előrébb helyezkedik el nálunk a világranglistán, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy legyen identitása a csapatnak, és ennek a függvényében alakulhat ki a taktika és a hadrend. Tudjuk, hogy az orosz csapat gyors, agresszív, jól szervezett ellenfél, ezért nehéz dolgunk lehet a találkozón.”

 

mondta sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető. Rossi kifejtette, életében először azt mondta a játékosainak, hogy számára ezúttal fontosabb a teljesítmény, mint maga az eredmény. Azt szeretné látni az októberi, bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt, hogy karaktere van a válogatottnak.

 

„Szeretném, ha bátran játszanánk, vállalnánk a párharcokat, és amikor kell, akkor letámadnánk, nyomást gyakorolnánk” – beszélt Rossi arról az identitásról, amelyet látni szeretne az év legfontosabb mérkőzése előtti főpróbán.

  hirdetes_300x300   

 

Rossi elárulta, a keretből mindenki egészséges, egyedül Fiola Attila küzd kisebb problémával, de valószínűleg ő is vállalni tudja a játékot. Megjegyezte, hogy az összeállításról még nem döntött, még látni akarja tanítványait az utolsó edzésen.

 

Sallai Roland azt emelte ki, hogy végre a képességeinek megfelelően futballozott a válogatott a törökországi 1-0-s siker alkalmával, és szeretné, ha ez megismétlődne vasárnap is.

 

„Személy szerint a helyzetkihasználásomon kell javítanom, de a legfontosabb a csapat sikere” – jelentette ki a Freiburg támadója.

 

Szoboszlai Dominik az MLSZ TV-nek nyilatkozva a mai találkozó kapcsán elmondta

 

„Papírforma szerint mindhárom Nemzetek Ligája-ellenfelünk előttünk van, de teljesen mindegy, mi a papírforma, ha úgy játszunk, ahogy eltervezzük, és mindenki egy célért küzd, bármelyik ellenfelünket megverhetjük”

 

Otthoni szurkolás mobilalkalmazással az oroszok elleni mérkőzésen

 

Ingyenesen letölthető mobilalkalmazással, az MLSZ Fan XP-vel otthonról is támogathatják a magyar labdarúgó-válogatottat a szurkolók az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Amint az a hazai szövetség (MLSZ) honlapján olvasható, a rajongók saját fotóikat és lelkesítő üzeneteiket küldhetik el a vasárnap debütáló applikáción keresztül a Puskás Arénába, a stadion óriáskivetítőjére és a pálya melletti reklámfelületekre.

 

Kíváncsi a magyar csapatra az orosz kapitány

 

Az orosz válogatott szintén szombaton tartotta meg a vasárnapi Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőző hivatalos edzését a Puskás Arénában. Az edzést követően Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány a Puskás Arénát, majd a magyar válogatottat is megdicsérte, és azt is elárulta: nem szeretné, ha a magyar válogatott szabadrúgáshoz jutna az orosz kapu közelében.

 

Nagyon szép és hatalmas az új Puskás Aréna. A stadion gyönyörű, nekem azért is tetszik, mert emlékeztet a Luzsnyiki-stadionra – fogalmazott az orosz kapitány. – A válogatott játsszon bárhol is, nemzeti mezben nincs könnyű meccs. Kemény, izgalmas és kompromisszumoktól mentes mérkőzést várok, hiszen mindkét csapat a hazáját képviseli. Kíváncsi vagyok a magyar csapatra, már csak azért is, mert nyerni tudott Törökországban. Évekig dolgoztam Ausztriában, ezért nyomon követem az ottani ligát, rendszeresen nézem a meccseket is, így számomra Szoboszlai Dominik nem ismeretlen, és nem a törökök elleni gólja alapján mondom, hogy oda kell rá figyelnünk! Ez azt jelenti, hogy nem szabad a kapunk közelében szabálytalankodni, sőt szorosan kell őriznünk őt. Az orvosi stáb mérései segítségével meghatározzuk, mennyit vett ki a játékosokból a Szerbia elleni mérkőzés, és ez alapján, na meg az ellenfél felállása alapján jelölöm ki a kezdőcsapatot.

 

forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott vasárnap 18 órától fogadja a csoport élén álló orosz csapatot a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban. Azt követően október 8-án Bulgária vendége lesz az Eb-pótselejtezőn.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes 
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Babati Benjámin (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05 – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia)

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Törökország–Magyarország 0–1

Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45: 
Magyarország–Törökország

 

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8.

Időpont később: Bulgária–Magyarország
November 12.
Időpont később: 
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

 

Körkép.sk, mlsz.hu, mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!