Nyitókép: körkép.sk/archív

 

Idei második Európa-liga előselejtezőjére készül a DAC, ami egyben a klub jubileumi 20. európai kupatalálkozója is lesz. A tét most is a továbbjutás. A DAC-Jablonec mérkőzés ma este 20:45-kor kezdődik.

 

Az Izlandon aratott 2:0-ás győzelem után ma ismét bizonyíthat a Storck-legénység. A dunaszerdahelyiek idáig egy rendkívüli idénykezdetet tudhatnak magukénak – a Fortuna Ligában egyelőre nem találtak legyőzőre és 100 százalékosan állnak a tabella élén. Ha a mai este is egy DAC-győzelemmel végződik – ahogy arra klub honlapja is felhívja a figyelmet -, akkor pedig átírják a klub európai kupatörténelmét is.

 

A csallóközi klub eddigi történetében ugyanis még nem fordult elő, hogy két fordulónál tovább jussanak. Emlékezzünk csak, hogy 2018-ban a Dinamo Tbiliszit még legyőzték, de a Dinamo Minszk már kiejtette őket, majd tavaly a Cracovia Krakkó ellen elég volt két döntetlen, de az Atromitosz Athéntól hazai pályán és idegenben is kikaptak, ezzel pedig búcsúztak.

 

  hirdetes_300x300   

A koronavírus-tesztelésen még kedden átesett a csapat és az edzői stáb. A mérkőzés előtti szerdai sajtótájékoztatón Bernd Storck elmondta, hogy bár a Jablonec a mai találkozó esélyese, a sárga-kékek győzni akarnak.

 

„Boldogok vagyunk, amiért teljesült a kívánságunk, hogy otthon abszolválhassuk a 2. előselejtező mérkőzését. Egy nagyon jó csapat ellen lépünk pályára, amelynek keretében sok tapasztalt futballista található. Közülük többen is emlékezhetnek a két évvel ezelőtti csoportkörre. A Jablonec hozzánk hasonlóan remekül kezdte a bajnokságot, ők a párharc esélyesei, de búcsúztatni akarjuk őket. Nekünk is minőségi csapatunk van, és nagyon szeretnénk továbbjutni a 3. selejtezőkörbe”

 

nyilatkozta Storck.

 

A cseh csapat két éve bejutott az Európa-liga csoportkörébe, tavaly azonban már a 2. előselejtezőben búcsúztatta őket az örmény Pyunik Jereván. A cseh Fortuna Ligában idáig három fordulót játszottak le, ezek közül kétszer győzött, egyszer pedig ikszelt a Jablonec.

 

A mai találkozó Andrej Fábry számára érdekes lesz, miután tavaly pont a mai ellenféltől igazolt át a Csallóközbe.

 

„Az egykori klubom ellen pályára lépni különleges motivációt jelent számomra. Több volt csapattársammal is írogattunk közvetlenül a sorsolást követően, rögtön megtörténtek az első csipkelődések. Storck vezetőedző már rákérdezett néhány játékosukra. Ha képesek leszünk ugyanolyan teljesítményt nyújtani, mint eddig, akkor bízom benne, hogy sikerül továbbjutnunk. Abban is különleges a találkozó, hogy csak egy meccsen dől el a továbbjutás, így egyfajta kis döntőre készülhetünk.”

 

nyilatkozta a játékos.

 

A mérkőzést olasz játékvezetők vezetik majd, miközben az UEFA ellenőre a sokszoros magyar válogatott Esterházy Márton lesz.

 

A DAC 1904 – FK Jablonec mérkőzés ma este 20:45-kor kezdődik. A találkozót az RTVS 2-es csatornája élőben közvetíti.

 

Az Európa-liga 2020/21-es kiírásának az összes előselejtezőjén egy zártkapus mérkőzésen dől el a továbbjutás. A pályaválasztóról a sorsolás dönt. Döntetlen esetén 2×15 perces hosszabbítás, majd esetlegesen tizenegyespárbaj következik. Az összecsapás továbbjutója az osztrák LASK Linz otthonában lép majd pályára a 3. előselejtezőben.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.