Nyitókép: körkép.sk/archív

 

Mind a 250 darab, a vendégszektorba szóló jegy elkelt a ma esti Szenice-DAC párharcra. A 250. jegy épp portálunk szerkesztőjének jutott, aki élő videókkal, helyszíni fotókkal jelentkezik majd a Körkép.sk Facebook-oldalán a mérkőzés előtt, alatt és után.

 

A hétközi fenomenális El-szereplés után remek hangulat várható ma is, a szurkolásnak a villanyfényes esti kezdés is kedvez.

 

Bár még mindenki a csütörtöki fantasztikus meccs hatása alatt áll, a játékosok igyekeznek csak a mai feladatra koncentrálni. Schäfer András, a DAC 21 éves válogatott középpályása a Nemzeti Sportnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy most csak a bajnokira összpontosítanak:

 

 hirdetes_400x285  

„Rövid ideig kizárjuk gondolatainkból az Európa-ligát, mert most minden idegszálunkkal a vasárnapi bajnokira összpontosítunk. A mester majd eldönti, hogy pihentet-e egy-két labdarúgót, de az biztos, hogy felállástól függetlenül a három pont megszerzéséért indulunk csatába”

 

A mai találkozóról biztosan hiányzik majd Janik Müller, akit az előző fordulóban kiállítottak, így most egymeccses eltiltását tölti.

 

Európa-liga: Történelmi siker Dunaszerdahelyen! Továbbjutott a DAC! (Képekkel, videókkal)

 

Dominik Kružliak a klub honlapján nyilatkozva Schäferhez hasonló nyilatkozatot tett, valamint hangsúlyozta, hogy továbbra is a győzelem a cél.

 

„A Szenice előtt fontos a megfelelő regeneráció. Viszont kemény nyári felkészülésen vagyunk túl, ami meg is mutatkozik, és meggyőződésem, hogy vasárnap is fittek leszünk. Fiatal csapatunk van, kedveljük az ellenfél letámadásán alapuló taktikát és a játékoskeret is mélyebb, mint a tavalyi szezonban. Néhány futballista menet közben érkezik a gárdához, most Nicolaescu ugrott be remekül. A vasárnapi találkozónak is ugyanazzal a céllal vágunk neki, mint az előzőeknek. Győzni szeretnénk és folytatni a remek sorozatunkat”

 

A DAC idáig soha nem látott pozitív mérleggel vezeti a bajnokságot – hat forduló után maximális pontszámmal állnak a tabella élén, emellett az Európa-liga első két fordulóját is szurkolóbarát, a szlovák focidrukkerek elismerését is kivívó játékkal abszolválták.

 

Mai erdőháti ellenfelük kevésbé jól indította az idényt – 5 ponttal a tabella 9. helyén állnak, hétközben pedig a Slovnaft Cupban meglepetésre kikaptak a harmadik ligás Csölle (Rovinka) csapatától, ezzel búcsúztak is a hazai kupaszerepléstől.

 

A Szenice-DAC bajnoki mérkőzés ma este 19:00-kor kezdődik, játékvezetők Očenáš – D. Hrčka, Ferenc.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.