Gyöngyi
  • HUF: 364.41
  • USD: 1.18
  • 10 °C
  • 18 °C
sport

Hivatalos! Dzsudzsák Balázs visszatért a Lokihoz

"Itt kezdtem el megvágni a tortát, és úgy gondolom, a Lokinál fogyasztom el az utolsó szeletet"

Nyitókép: dvsc.hu

 

Ahogy azt már napok óta sejteni lehetett, a 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák Balázs hosszú évek után visszatér Magyarországra, ráadásul nem egy NB I-es klubhoz, hanem a tavasszal az NB II-be lecsúszó DVSC-hez. A debreceniek nem szeretnének a szükségesnél tovább távol maradni az első osztálytól, így nem meglepő, hogy Korhut Mihály után Dzsudzsákot is a Nagyerdei Stadionba csábították. A szélső egyelőre a bajnokság végéig szóló szerződést írt alá Debrecenben.

 

Dzsudzsáktól szintén várható volt, hogy visszatér nevelőegyesületéhez, és bár a rossznyelvek szerint csak azért jön vissza Magyarországra, mert nem akadt külföldi kérője, a szélső ezt cáfolja. Régi-új klubjának adott interjújában többek között erről is beszélt.

 

A válogatott szélső 12 év után tér haza, nemzetközi karrierjét, főleg az Európán kívülit sokan bírálják, ő azonban mint mondja, büszkén vállalja döntéseit.

 

“Elmondanám, hogy a pályán nyújtott teljesítmény egyenesen arányos azzal, hogy több pénzért egy jobb csapatba hívnak. Itthon ez egy picit át lett gondolva, a rosszindulatú szurkolók sajnos a pénzzel kötik össze a pályafutásom. Azt hiszem, nem kell megmagyarázni a mögöttem álló tizenkét évet, melyre nagyon büszke vagyok. Kíváncsi vagyok, hány magyar labdarúgó utasította volna vissza azokat az ajánlatokat, melyeket kaptam. Kívánom, hogy legyen még egy olyan futballista, aki eléri azt, ami nekem sikerült Nyírlugosról. Mint említettem, a jó teljesítményt jó fizetéssel honorálják, ami teljesen normális. Ezt én teljesen máshogy látom, mint az emberek többsége.

 

fogalmazott Dzsudzsák, aki arról is vallott, hogy volt egy komoly lengyel kérője, akit végül elutasított.

 

“A menedzseremmel minden egyes átigazolási időszakban kitűzünk egy olyan időpontot, ameddig érdemes várni, ez most a szeptember 15. volt. Megmondom őszintén, volt egy komoly lengyel érdeklődő, és várhatnék még egy szaúdi és egy török ajánlatra. Törökországba egy nem top gárdához nem akartam csak azért eligazolni, hogy még külföldön játszhassak, míg a lengyel csapat várt rám, ráadásul jól is megy neki a bajnokságban, de a Debrecennel is folyamatosan tartottam a kapcsolatot és úgy döntöttem, mérlegelek. (…) Innen mentem el tizenkét éve, itt lettem profi labdarúgó és válogatott, itt kaptam meg az alapjait a pályafutásomnak. Keményen beleállok az előttem álló feladatokba, ám hangsúlyoznám, nem a végső pánikmegoldás volt számomra a Debrecen. Abszolút ésszerű érvekkel alátámasztva döntöttem, és valóban azt gondolom, ez volt a legjobb megoldás.”

 

A játékos azt is leszögezte, hogy ezzel a döntéssel valószínűleg lezárult egy korszak az életében, “még mindig sokkhatás számomra, hogy itt vagyok és véget ért a külföldi pályafutásom” – mondta.

 

 

“Nagyon motiváltan és ambíciókkal tele jöttem. Nem nagy titok, hogy a bajnokság megnyerése, az első osztályba való feljutás a minimális követelmény. Ehhez igyekszem minden segítséget, tapasztalatot és elszántságot átadni és beletenni a munkába. Próbálok minél előbb beilleszkedni, a fiatalokat támogatni, és biztos vagyok benne, hogy a csapat is tud nekem segíteni. Fontos, hogy a közönséggel megtalálva a közös hangot együtt vívjuk ki a feljutást, hogy az élvonalban még nagyobb sikereket érjünk el. (…) Jó lenne a Magyar Kupában is menetelni és meglepetést okozni, emellett visszatenni a Debrecent oda, ahol akkor volt, amikor elhagytam.”

 

Nyilatkozta Dzsudzsák, aki a Lokival háromszor magyar bajnok és háromszor magyar Szuperkupa-győztes és egyszer Magyar Kupa-győztes volt. Elmondása szerint nem fog duzzogó srácként viselkedni, ha nem kerül be a kezdőbe, de meg akarja mutatni, hogy mennyi van még benne.

 

“Sikerre éhes labdarúgóként érkeztem, remélem, a teljesítményemmel meg tudom győzni Kondás Elemért, hogy a pályán a helyem. Messze vagyok a levezetéstől, sokkal többet érzek magamban, minthogy megelégedjek a kispaddal vagy az utolsó húsz percekkel.”

 

Hogy a 33 éves játékos komolyan gondolja ezt, az is bizonyítja, hogy nemrég Shane Tusup-ot is felkérte, irányítsa egyéni edzéseit. Dzsudzsák láthatóan szeretne ismét meghívót kapni a válogatottba Marco Rossitól, azonban saját bevallása szerint jelenleg az az elsődleges, hogy a Debrecenben minél többször tudjon pályára lépni és jó teljesítményt nyújtani.

 

 “Ha ez azzal párosul, hogy ismét meghívnak, nagyon boldog leszek, de most tényleg a saját dolgaimra fókuszálok.”

 

Balázs aláírt a DVSC-hez! Mehet tovább a számláló: 109, 110, 111…

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, September 22, 2020

 

Dzsudzsák a DVSC-ben visszatér korábbi mezszámához, a 19-eshez.

 

“Amikor az ember 33 évesen azon gondolkozik, hogy hamarosan befejez egy pályafutást, akkor már arra is készül, hol legyen az a bizonyos búcsú, hol lehet a legszebbet kihozni belőle. Itt kezdtem el megvágni a tortát, és úgy gondolom, a Lokinál fogyasztom el az utolsó szeletet, de korai még ez a téma.”

 

mondta a játékos.

 

A Dzsudzsák Balázzsal készült teljes interjú a dvsc.hu oldalon olvasható el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket