Nyitókép: sport.sk

 

A DAC-nak már a találkozó elején jócskán csökkent az esélye a győzelemre, a hazaiak a 6. percben megszerezték a vezetést, 10 perccel később pedig már 2:0 volt az állás. Mindezt úgy, hogy a sárga-kékek jóformán csak védekeztek, mert olyan szinten uralta a játékot a Linz.

 

Kalmárék szinte egyáltalán nem tudtak kiszakadni és saját játékukat játszani. Beskorovainy becserélése félórányi játék után szintén nem stabilizálta a védelmet. Az első játékrészben még reménykedhettünk, hogy a félidei kupaktanács után úgy jön ki a DAC a pályára, hogy megfordítja az állást. Azonban a második játékrész elején Blackman egy teljesen felesleges szabálytalansággal egyből kiállíttatta magát, így az egyébként sem könnyű mérkőzést 10 fővel kellett lejátszaniuk a dunaszerdahelyieknek.

 

Ami ez után következett, azt jobb lett volna inkább nem látni. Szinte kontrolálatlanul potyogtak a gólok Jedlička hálójába. Végül „csak” azért lett 7:0 a végeredmény, mert a csallóköziek hálóőre sok lövést védett vagy hárított.

 

 hirdetes_810x300  

A védelmünk ma este teljesen csődöt mondott, a támadósorunk pedig nem tudott érdemben betörni a linzi tizenhatosba.

 

A DAC idei európai álma ezzel véget ért. Bízunk benne, hogy a mai szörnyű 90 percet sikerül gyorsan elfelejteniük és a Fortuna Ligában való menetelésüket az eddigi jó szellemben folytatniuk.

 

Összességében nézve szégyenkezésre ezzel együtt nincs okunk. Bár szép lett volna, ha továbbjutunk, de ne feledjünk, ez még mindig az a LASK Linz volt, akik az előző kiírásban a nyolcaddöntőben estek ki… És még mielőtt elfelejtenénk: köszönet annak a maroknyi DAC-szurkolónak, akiknek hangját és szurkolását a televízió előtt is tisztán lehetett hallani!

 

LASK Linz – DAC

7:0 (2:0)

 

UEFA Európa-liga 2020/21, 3. selejtezőkör • csü 24.9.2020, 20:30 • Linzer stadion
Gólok: 6. Raguž 1:0 , 16. Raguž 2:0 , 46. Filipović 3:0 , 51. Michorl 4:0 , 53. Gruber 5:0 , 55. Balić 6:0, 77. Sabitzer 7:0
Játékvezető: Jérôme Brisard (FRA) • Asszisztensek: Benjamin Pages (FRA), Mikaël Lesage (FRA)

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.