Nyitókép: mlsz.hu

 

Szeptember 24-én mintegy húszezer szurkoló előtt rendezik meg a Bayern München-Sevilla Szuperkupa-döntőt a Puskás Arénában. A Magyar Labdarúgó Szövetség és az UEFA mindent megtesz a mérkőzésre kilátogató szurkolók egészségének védelme érdekében. A koronavírus-járvány kirobbanása óta a budapesti Szuperkupa-döntő lesz az első olyan hivatalos UEFA-mérkőzés, amelyet nézők előtt rendeznek meg. Az európai szövetség a találkozó szervezésének kezdete óta alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez, és minden lehetséges intézkedést meghozott a mérkőzés biztonságos megrendezése érdekében.

 

Két budapesti fiú is részt vett a mai, budapest Szuperkupa-döntő meccslabdájának tervezésében. Erik és Joci munkája…

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on Thursday, September 24, 2020

 

Több szempontból is történelmi lesz a Bayern München és a Sevilla csütörtöki összecsapása az Európai Szuperkupáért; Magyarország először rendez a férfi klubfutballban egymérkőzéses döntőt.A Bajnokok Ligája-győztes müncheni csapat és az Európa-liga-nyertes Sevilla összecsapása abból a szempontból is egyedi, hogy ez lesz a koronavírus-járvány kitörése óta az első olyan mérkőzés az európai szövetség (UEFA) égisze alatt, amelyet nézők előtt rendeznek meg. A találkozón 20 ezer néző lehet jelen, ami a létesítmény teljes befogadóképességének 30 százalékát jelenti. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből.

 

 hirdetes_810x300  

A szigorú járványügyi intézkedések miatt egyik fél szurkolói sem használják ki a teljes kapacitást – a részleteket lásd alábbi cikkünkben:

 

Néhány száz német érkezik csak a Szuperkupára, sokan lemondták az utat

 

Gyakorlatilag kijelenthető, hogy a két legjobb formában lévő európai futballcsapat találkozik egymással a Puskás Arénában, ugyanis a Bajnokok Ligáját a sorozat történetében először százszázalékos teljesítménnyel elhódító Bayern egymást követő 22 győzelemnél és 31 veretlenül megvívott találkozónál jár, míg a Sevilla legutóbbi 21 tétmérkőzésén nem talált legyőzőre. A müncheniek formájáról mindent elárul, hogy a Bundesliga múlt heti nyitófordulójában 8-0-ra ütötték ki a Schalkét. A Sevilla a La Ligában még nem lépett pályára.

 

Az UEFA bejelentette, hogy egyfajta tesztként kezeli a mérkőzést, mivel ennek tapasztalataitól teszi függővé, hogy a jövőben – akár válogatott szinten is – visszatérhessenek a nézők a stadionokba.

 

Körkép.sk, MTI, mlsz.hu

Megosztás:
Címkék: budapest szuperkupa

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!