Nyitókép: sport.sk

 

Hétközben kiesett a DAC az Európa-ligából, ma pedig már ismét pályára lépnek a sárga-kékek a hazai bajnokságban. Bár a csütörtöki linzi meccsre nem szívesen fogunk emlékezni, most csak a Fortuna Ligára és a Slovanft Cupra szabad koncentrálni, hogy jövőre még nagyobb álmokat kergethessünk.

 

Talán gyógyír lesz Kalmárék lelkére, hogy hazai pályán mérkőzhetnek meg a trencséniekkel, még úgy is, hogy a megszokott szurkolósereg töredéke lehet csak ott a lelátókon. A DAC idági veretlen a bajnokságban, és most nem is lehet fontosabb céljuk, mint tovább vinni ezt a sikertörténetet, veretlenül megmaradni a tabella élén.

 

„A linzi mérkőzés nem az elképzeléseink szerint alakult, a nagyobb tudás a hazaiak oldalán volt. Nem véletlenül jutottak be a tavalyi idényben az Európa-liga nyolcaddöntőjébe és vezették sokáig a hazai bajnokságot az egyeduralkodó Salzburg előtt. Pozitívan kell viszont gondolkodnunk, hiszen sok összecsapás vár még ránk a bajnokságban és remélhetőleg a Slovnaft Cup-ban is. Most már teljesen csak az elkövetkező kihívásokra összpontosítunk és nem szabad megengednünk, hogy a csütörtöki találkozó után csökkenjen az önbizalmunk. Ugyanúgy akarjuk és kell is folytatnunk, ahogy eddig futballoztunk a bajnokságban”

 

nyilatkozta a klub honlapján Dominik Kružliak.

 hirdetes_300x300  

 

Kalmár Zsolt, a DAC lelke és még a szlovák szakkomentátorok szerint is a legjobb játékosa a Nemzeti Sportnak adott interjút a mai találkozó előtt.

 

„Sok tapasztalattal gazdagodtunk az Európa-liga-selejtezőben, és most talpra kell állnunk. Szurkolóink annak ellenére is elkísértek minket Linzbe, hogy tudták, nem mehetnek be a stadionba, borzasztó érzés, hogy csalódást okoztunk nekik. Vasárnap a Trencsént fogadjuk a bajnokságban, mindent megteszünk, hogy örömet szerezzünk drukkereinknek. (…) Nem eshetünk szét, ezt megbeszéltük egymás között. Most arra kell koncentrálnunk, hogy vasárnap folytassuk bajnoki győzelmi sorozatunkat, no meg arra, hogy elérjük célunkat a Fortuna Ligában és a Szlovák Kupában egyaránt.”

 

A trencsénieknek idáig nem termett sok babér, új vezetőedzőjükkel múlt hétvégén aratták első győzelmüket, jelenleg a tabella 8. helyén állnak.

 

A mai találkozóra még a legfeljebb 1000 fős korlátozás érvényes, mely valószínűleg októbertől 200-ra csökken. Ezzel kapcsolatban Világi Oszkár klubtulajdonos írt jegyzetet a Hospodárske noviny szlovák gazdasági napilap internetes oldalán.

 

Világi: A szurkoló nem felejt

A mai összecsapás 18 órakor kezdődik és az Orange Sport közvetíti élőben a televízióban. A DAC ázsiónövekedését jól mutatja, hogy következő 6 bajnokijából 6-ot közvetítenek a televízióban élőben. Erről bővebben itt írtunk:

 

A DAC mind a hat bajnokiját közvetítik a televízióban

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!