Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniója (Únia ligových klubov) elnöke megerősítette, hogy a Központi Válságstáb döntése értelmében veszélybe került a Fortuna Liga folytatása, a bajnokságot valószínűleg fel kell függeszteni.

 

Az aktuális bajnokság hétvégén a 9. fordulóval folytatódna, ám Ján Mikas országos tiszti főorvos és Igor Matovič kormányfő közös sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy október 1-től minden sport-, kulturális- és tömegrendezvényt betiltanak. Kivételt csak azok a rendezvények képeznek, ahol minden résztvevő 12 óránál nem öregebb negatív koronavírus-teszttel rendelkezik.

 

Az RTVS-nek nyilatkozó Kozák szerint ez minden bizonnyal igencsak nehezen kivitelezhető.

 

 hirdetes_810x300  

„Most jön a válogatott szünet, egy forduló van még előttünk addig. Ez még nagyon friss, keresni fogjuk a megoldást, meglátjuk, hogy milyen módon állunk a hétvégéhez. De, természetesen komolyan veszélybe került, mivel az első információim szerint meg fog kellenünk szakítani a bajnokságot.”

 

A jégkorongozók sem boldogok

 

Nem örülnek a hírnek, de tiszteletben tartják azt a jégkorongozók, akik október 2-án akarták megkezdeni a Tipos extraligát. A Professzionális Jégkorongklubok Szövetsége (APHK) közleménye szerint mindent megtettek azért, hogy pénteken rendben – akár nézők nélkül is – elrajtolhasson a bajnokság, így érthető a csalódottságuk.

 

Az első közlések szerint nézők minden bizonnyal nem vehetnek majd részt a sporteseményeken. A sportolókon kívül azonban mindenkinek, aki részt vesz a rendezvényen, legyen szó akár a kiszolgálószemélyzetről is, köteles 12 óránál nem régebbi negatív RT-PCR koronavírus-tesztet felmutatni. A regionális bajnokságok már jelezték, hogy náluk ez minden bizonnyal nem oldható meg, a Fortuna Ligában és az országos másodosztályban még lehet rá némi esély, hogy sikerül valamilyen megoldást találni.

 

Ugyanakkor kérdésessé vált, hogy a szlovák válogatott pályára léphet-e itthon az október 8-ra tervezett Szlovákia-Írország EURO 2020-as mérkőzésen.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!