Nyitókép: archív

 

Frissítve 16:42-kor – Október 1-től többek között a sportrendezvények megszervezése körül is új korlátozó intézkedések lépnek életbe Szlovákiában. Míg először úgy tűnt, egyáltalán nem lesz mód sportesemények megrendezésére, a komoly kritikák nyomására némileg módosított eredeti elképzelésén a SzK Közegészségügyi Hivatala.

 

Mint ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Igor Matovič kormányfő és Ján Mikas tiszti főorvos azt az elképzelést prezentálta, miszerint a sportversenyeken csak olyan személyek vehettek volna részt, akik pl. a mérkőzés kezdetekor 12 óránál nem régebbi koronavírus-teszttel rendelkeznek. Ez vonatkozott volna a kiszolgálószemélyzetre is, nem csak a játékosokra.

 

Ezt szerdára annyiban változtatták, hogy legfeljebb 50 fő vehet részt a sporteseményeken – ebbe a számba azonban a sportolókon kívül a szervezők is beleszámítódnak.

 

 hirdetes_810x300  

Ez a verzió is elég sok kérdést vet fel, ugyanis például a Mol Arénában tartandó mérkőzésen a két csapat tagjai és azok stábja is jóformán kiteszik az 50 főt, és akkor fotósokat, kameramanokat, biztonsági embereket és egyéb kiszolgálószemélyzetet nem is számoltunk.

 

Még ennél is nagyobbak a kérdőjelek a közelgő válogatott-mérkőzés körül, ahol csak a meghirdetett keretek kiteszik a közel 50 főt – a stábról, UEFA-megfigyelőkről, bírókról, stb. még nem is beszéltünk…

 

A Közegészségügyi Hivatal cikkünk megjelenését követően tette közzé a hivatalos intézkedést, mely szerint 

 

„Ha a kulturális- vagy sportrendezvényeken a szervezőt képviselők (fellépők, sportolók, szervezői csapat és hasonlók) száma túllépi az 50 főt, a rendezvény  megvalósulhat, de csak nézők nélkül.”

 

Mindenesetre a Szlovák Olimpiai és Sportbizottság készül a kormány képviselőivel való egyeztetésre, hogy olyan megoldást találjanak a helyzetre, ami a többség számára elfogadható. A hírek szerint egy négypontos javaslatcsomaggal érkeznek majd, amelyben többek között helyet kapott a sportszervezeteknek nyújtandó azonnali anyagi támogatás, valamint a somorjai X-bionic olimpiai sportközpontban létrehozandó karanténközpont is.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:
Címkék: DAC koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.