Nyitókép: Körkép.sk/archív

 

Szombaton délután az aktuális járványügyi korlátozásoknak megfelelően nézők nélkül fogadta Komáromban Pozsonyligetfalu csapatát a KFC. A múltheti felemás eredmények után sikerült ismét pontokat szerezniük a liláknak.

 

Míg szeptember 23-án idegenben, Somorja vendégeként raboltak három pontot, addig 26-án ott hagytak hármat Tőketerebesen. Ezen a héten aztán volt egy kis riadalom a komáromiaknál is, hogy esetleg a járványügyi korlátozások miatt szüneteltetik a bajnokságot, ám erre végül nem került sor.

 

Sőt, csütörtökön a Slovnaft Cupban kisorsolták a 4. forduló párosításait, ahol a még versenyben lévő komáromiak Besenyőfalu (Bešeňová) csapatát kapták meg ellenfélként.

 

 hirdetes_400x285  
Az 5. győzelem

 

A mai, nézők nélküli mérkőzésen a komáromiak az aktuális idény 5. győzelmét szerezték meg. Kilenc lejátszott meccsükből a további négyet elvesztették, ám így is a bajnokság középmezőnyében vannak.

 

Goran Matič visszatérése a csapatba érezhetően jó hatással volt a lilákra, tapasztalata némileg hiányzott a komáromi támadásokból. A mai meccs embere azonban Tóth Gábor volt, akit Miroslav Karhan az ógyallai IV. ligás csapatból hívott be nyáron a profik közé.

 

A mérkőzés végig kiegyenlített volt. A 20. percben a hazai védelem egyik alapemberét, Szöcs Lászlót kellett lecserélni, miután egy szerencsétlen esés következtében megsérült a karja. A 30. percben aztán Saláta a félpálya környékéről ívelte előre a labdát, melyet Tóth bravúrosan juttatott a vendégek hálójába.

 

Bár helyzetek ezután is akadtak mindkét oldalon, a mérkőzés végeredményén ez már nem változtatott. A teljes mérkőzés egyébként itt tekinthető meg. Információink szerint a korlátozások alatt a KFC minden hazai meccsét élőben közvetíti YouTube-csatornáján.

 

 

15 csapat, 11 forduló

 

A szlovák országos másodosztály idén 15 csapattal rajtolt el, így minden hétvégén van egy csapat, amely pihenhet (most épp Szakolca). Ezen felül vannak csapatok, melyek a koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak 1-1 meccset elnapolni, így eléggé hektikus a bajnokság tabellája.

 

A komáromiak már túlvannak a pihenőnapon, egy mérkőzésük, a Puhó elleni (idegenben) azonban csak október 7-én kerül pótlásra. Ezt követően október 10-én Pozsonyban a Slovan B ellen lépnek pályára.

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.