Nyitókép: rangado.hu

 

Nem egy topformában lévő szerb válogatott ellen, de győzött a magyar  válogatott Belgrádban a Nemzetek Ligája 3. fordulójában. A találkozó egyetlen gólját az újonc Könyves Norbert szerezte a 20. percben. Marco Rossi csapata – amely csütörtökön Szófiában nyert Európa-bajnoki pótselejtezőn – a negyedik fordulóban jövő szerdán a vb-negyeddöntős oroszok vendége lesz. Magyarország ezzel a győzelemmel 6 ponttal áll a csoport második helyén a hétpontos oroszok mögött.

 

Egy céltudatos magyar csapat lépett pályára a szerbek ellen. Az első félidőben egyértelműen Rossi védencei irányították az eseményeket, majd a második játékrészben bár többet igyekeztek a hazaiak, a magyar védelem a legtöbbször magabiztosan és összehangoltan működött. Kalmár a bolgárok elleni meccsel szemben ma a DAC-ban megszokotthoz hasonló játékot mutatott. A csereként beálló Schäfer jól vette fel a ritmust, a támadásban és a védelemben is kivette részét.

 

Gulácsinak, aki a mai meccs után visszatér Lipcsébe, csupán néhány szerb próbálkozást kellett hárítania – a hazaiak egy kapufánál nem kerültek közelebb a magyar kapuhoz.

 

 hirdetes_300x300  

Szerbia – Magyarország

0-1

20′ Könyves

 

Belgrád, Rajko Mitics Stadion, zárt kapuk mögött. V: Schärer (svájci)
Szerbia: Rajkovics – Sz. Mitrovics, Milenkovics, Sz. Pavlovics – Gacsinovics (Vlahovics, 66.), Gudelj, Tadics, Milivojevics (N. Lukics, a szünetben), Mladenovics – Jovics, Ljajics (Radonjics, a szünetben). Szövetségi kapitány: Ljubisa Tumbakovics
Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese (Orbán, 56.), Kalmár, Nagy Á., Gazdag (Schäfer, 77.), Hangya (Holender, a szünetben) – Nikolics (Nego, 76.), Könyves (Szalai Á., 63.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

 

Ma este a magyar válogatotton kívül többek között a szlovákok is pályára léptek a Nemzetek Ligájában. Hamšíkék Skócia ellen álltak ki idegenben és ott is hagyták a három pontot, így csoportjukban továbbra is az utolsó, negyedik helyen állnak 1 megszerzett ponttal Skócia (7 pont), Csehország (6 pont) és Izrael (2 pont) után.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: magyar válogatott

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.