Nyitókép: sport.sk

 

Frissítve 19:36 – Ivan Husár sportért felelős államtitkár közösségi oldalán jelentette be, hogy sikerült fenntartaniuk a futó sportbajnokságokat. Mint ismert, vasárnap ülésezett a Központi Válságstáb, mely több szigorító intézkedést is elfogadott a következő időszakra nézve.

 

Cikkünk írásakor a hivatalos bejelentés a tiszti főorvos részéről még nem történt meg az életbe lépő szigorításokról, azonban több információ is kikerült már az illetékesektől. Branislav Gröhling oktatásügyi államtitkár például már bejelentette, hogy október 12-től nem nyithatnak ki a középiskolák, az oktatás online módon történik majd. Erről és a kapcsolódó szigorítások némelyikéről itt számoltunk be:

 

Gröhling: Október 12-től bezárnak a középiskolák

 

 hirdetes_810x300  

Ivan Husár sem volt bőbeszédű, épp csak annyi információmorzsát szolgáltatott ki, amitől megnyugodhat a sportkedvelő közönség és a sportklubok fenntartói.

 

„Sikerült nem megállítani a legmagasabb labdarúgó-, jégkorong-, röplabda-, kézilabda- és kosárlabdaversenyeket.”

 

Ez azt jelenti, hogy a Fortuna liga például folytatódhat, az országos másodosztály azonban értelmezésünk szerint már erősen kétséges…

 

❗Dobrá správa ❗Podarilo sa nezastaviť najvyššie futbalové, hokejové, volejbalové, hádzanárske a basketbalové sútaže.Viac informácií na tlačovej konferencii premiéra a hlavného hygienika.#pomozemesportu

Gepostet von Ivan Husár – aby sa na Slovensku oplatilo robiť šport am Sonntag, 11. Oktober 2020

 

A Központi Válságstáb ülése után tartott tájékoztatón is elég szűkszavúan nyilatkoztak a miniszterek. Annyi derült csak ki, hogy a fent említett 5 topliga fenntartását kérte az oktatásügyi minisztérium azzal az ígérettel, hogy a játékosok minden mérkőzés előtt koronavírus-teszten esnek át.

 

A jelek szerint az alacsonyabb besorolású bajnokságok, egyéb versenyek résztvevői nem edzhetnek csoportosan, csak az egyéni edzés engedélyezett. Bővebben a hivatalos rendelet megjelenése után jelentkezünk a témában.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!