Nyitókép: origo.hu

 

Gólnélküli döntetlennel végződött az Oroszország-Magyarország Nemzetek Ligája-találkozó, így Marco Rossi védencei elhoztak egy pontot Moszkvából és továbbra is csoportjuk második helyén állnak egy ponttal lemaradva mai ellenfelük mögött.

 

Egyik csapat sem legerősebb összeállításában lépett pályára, miután a hazaiaknál sérülés és koronavírus miatt maradtak ki ellenfelek, a magyar válogatott pedig szintén kénytelen volt néhány kulcsemberét nélkülözni. Ettől függetlenül egy sokáig kiegyenlített meccset láthattunk. Az oroszoknak több lehetőségük is volt gólszerzésre, ám egy felsőlécdöngető lövésnél nem kerültek közelebb Dibusz kapujához.

 

Willi Orbán szokásos formájához képest némileg alulteljesített, több pontatlanság is köthető ma nevéhez, ám általánosságban elmondható, hogy a kezdő 11 és a cserejátékosok is végig küzdöttek, nem mentek ki feltartott kézzel a pályára. Annyi biztos, hogy októberi hárommeccses sorozatán a várakozásoktól jobban teljesített a „tartalékos” magyar válogatott, hisz minden ellenfelét esélyesebbnek tartották a győzelemre. Az újoncok egyéni jó teljesítményét látva pedig bizakodhatunk a jobb sorsra érdemes magyar foci felvirágozásában.

 

 hirdetes_810x300  

A magyar válogatott legközelebb november 12-én, az év legfontosabb mérkőzésén Izlandot fogadja Európa-bajnoki pótselejtezőn Budapesten a Puskás Arénában, majd Szerbiát és Törökországot látja vendégül három, ill. hat nappal később a Nemzetek Ligája utolsó két fordulójában.

 

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 4. FORDULÓ

OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0

Moszkva, VTB Aréna. V: Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., a szünetben), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3 8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1  7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1 3
4. Szerbia 4 2 2 3–6 –3 2

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.