Pál
  • HUF: 357.60
  • USD: 1.22
  • 0 °C
  • 3 °C
sport

Magyar válogatott – Rossi: Büszke vagyok a srácokra, oroszlánként harcoltunk a pályán

"Ennél a döntetlennél többet nem lehetett volna kihozni ebből a meccsből" - véli a szövetségi kapitány

Nyitókép: mti

 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nemcsak az eredménnyel elégedett az oroszországi 0-0-s Nemzetek Ligája-összecsapás után, hanem a játékosok hozzáállásával, harcosságával is. A magyar válogatott harmadik idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésén sem kapott gólt, a törökök és a szerbek 1-0-s legyőzése után 0-0-ra végzett az oroszok ellen – írja az mlsz.hu.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után kiemelte: ebből a találkozóból nem lehetett többet kihozni a döntetlennél, és nagyon büszke a játékosaira, hogy minden  erejükig latba vetve kiharcolták a pontszerzést.

 

Ez volt a legnehezebb mérkőzésünk az októberi három találkozó közül. Az orosz játékosok fizikálisan roppant erősek, a gyorsaságuk és fizikai adottságaik rengeteg nehézséget okoztak nekünk, a második félidőben sokat szenvedtünk a pályán, hogy tartani tudjuk az eredményt. Ebben a periódusban ellenfelünk közel járt a gólszerzéshez, a játékosaim viszont oroszlánként harcoltak a pályán, egy pillanatig sem adták fel a küzdelmet, végig segítették egymást, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk, mert úgy gondolom, ez a legfontosabb, bármi is az eredmény a mérkőzés végén. Ennél a döntetlennél többet nem lehetett volna kihozni ebből a meccsből, ezért nemcsak a küzdőszellemmel és a harcossággal, hanem az eredménnyel is elégedett vagyok. Szerettünk volt nyomást gyakorolni ellenfelünkre, letámadni őket a saját térfelükön, de éppen az említett fizikális erejük miatt erre nem volt lehetőségünk, főleg a második félidőben. Láttuk, miben kell fejlődnünk, de azt is hozzá kell tennem, hogy nem gyakran fogunk olyan kiemelkedő fizikai mutatókkal rendelkező riválissal játszani, mint amilyen az orosz válogatott.

 

Marco Rossi újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a novemberi Eb-pótselejtezős ellenfél, az izlandiak más stílusú futballt játszanak, másak az erősségeik, mint a legutóbbi riválisoknak.

Az izlandiakat már hónapok óta figyeljük, tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk tőlük. Erősebbek a bolgároknál, de nincsenek azon a szinten, mint az orosz és a szerb válogatott. Klasszikus négy-négy-kettes felállásban játszanak, és jól használják ki erősségeiket. A novemberi Eb-pótselejtezőn várhatóan a rögzített szituációkban, illetve a szélről belőtt labdákból okozhatnak nehézséget magas, erős játékosaikkal.

 

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya is értékelt a találkozó után:

 

„Bíztunk benne, hogy itthon nyerni tudunk, meg is voltak a helyzeteink, de gólt nem szereztünk. Az első tizenöt-húsz percben nem játszottunk elég veszélyesen, de az első félidő végén volt néhány ígéretes helyzetünk. A magyar csapat nagyon jól védekezett ellenünk, szervezettebb volt, akadt néhány kontratámadása. Nem tudtunk rá nagyobb nyomást helyezni. A második félidőben domináltunk, fizikailag felülmúltuk őket, de mindhiába, mert maradt a nulla-nulla.”

 

Hozzátette, a lejátszott négy Nemzetek LIgája-meccsen kevesebb pontot szereztek, mint amennyit terveztek. Túl optimisták voltak.  

 

MTI: Szalai Ádám még nem élt meg a válogatottban hasonló sorozatot

 

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai is elégedetten értékelték a csapat elmúlt egy hétben mutatott teljesítményét a szerdai esti Oroszország elleni döntetlent követően, a csapatkapitány Szalai Ádám pedig egyenesen kijelentette, hogy ilyen teljesítményre még nem volt képes az együttes, mióta ő a válogatott tagja.

 

“Az elmúlt hetek, sőt, mondhatom, hogy a koronaleállás utáni elmúlt negyven nap nagyon pozitív és sikeres volt a válogatott szempontjából”

 

nyilatkozta az M4 Sportnak a Mainz csatára, aki szerint a gárdának nem lehet más célja, mint hogy kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra. Efelé – mint emlékeztetett rá – tett egy lépést múlt csütörtökön Bulgáriában (3-1), azt követően pedig két komoly Nemzetek Ligája-mérkőzésen is bizonyított, Szerbiában győzött (1-0), Moszkvában pedig 0-0-t ért el.

 

“Az elődöntőt megnyertük Bulgáriában, a B Ligában pedig ilyen ki-ki mérkőzéseket vívtunk. Amióta itt vagyok a válogatottnál, még nem volt erre példa. Nagyon büszke vagyok a csapatra.”

 

A 32 éves támadó úgy véli, a nemzeti együttesnél mostanában kiemelkedő a csapatszellem, bármilyen összeállításban lépnek pályára, mindenki küzd a válogatottért és egymásért, ez pedig az eredményeken is látszik. A sikerekben e mellett szerinte egyértelműen szerepe van a Marco Rossi szövetségi kapitány által játszatott felállásnak is, melyben Szalai szerint jól érzik magukat a futballisták, többek között jól megy a letámadás és a játék forgatása is.

 

Orosz-magyar – Pontot raboltunk Moszkvában

 

Szalai Ádám azt is elmondta, csapatkapitányként az a legfontosabb feladata most, hogy úgy segítse, támogassa társait, hogy novemberben győztesen tudják megvívni az Izland elleni pótselejtezőt és újra átélhessék az Eb-szereplés élményét.

 

A Moszkvában a válogatott kapuját védő Dibusz Dénes szintén méltatta a csapatot és hangsúlyozta, hogy megérdemelték az egy pontot, még úgy is, hogy az oroszok a második félidőben nagy nyomást helyeztek a magyar védelemre.

 

“A második félidőben jóval jobban küszködtünk, de mindenki beletette a melót és azt gondolom, hogy hatalmas küzdeni akarásról tettünk tanúbizonyságot és ennek volt eredménye, hogy meg tudtuk úszni kapott gól nélkül, és ponttal tudunk távozni Oroszországból”

 

mondta a tízszeres válogatott hálóőr, aki a Lipcsébe korábban visszatérő Gulácsi Péter helyét vette át a kapuban.

 

Szalai Attila, aki a gárda elmúlt egy hétben játszott mindhárom mérkőzésén szerepelt, úgy vélekedett, minden találkozó kemény volt, de a szerdai volt a legnehezebb, mert többeknek már két meccsel a lábukban kellett pályára lépniük, az oroszok pedig nagyon keményen letámadták őket, folyamatosan játszották meg a széleket, sokszor próbálkoztak előreívelésekkel is, így társaival együtt nagyot kellett küzdeniük.

 

“Nagyon boldog és büszke vagyunk. Elindult egy úton a válogatott, és azt gondolom, hogy jó úton járunk”

 

nyilatkozta a Cipruson szereplő belső védő.

 

A magyar válogatott négy forduló után az éllovas oroszoktól egy ponttal lemaradva, hét ponttal a második helyen áll a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában, melynek záró két körében Szerbiát és Törökországot fogadja majd novemberben 15-én és 18-án. Előtte, november 12-én pedig Izlandot látja vendégül a csapat a Puskás Arénában, ahol az Európa-bajnoki szereplés kiharcolása lesz a tét.

 

Körkép.sk, mlsz.hu, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket