Nyitókép: körkép.sk
Szombat délután 17 órától Nagymihályban lép pályára a DAC csapata. A válogatott szünet után így visszatérnek a szurkolók a nemzetköziről a helyi mérkőzések követésére. A kínálat ezzel együtt megcsappan, hisz a következő hetekben csak a Fortuna Liga mérkőzéseit követhetjük a hazai bajnokságok közül.

 

Sem Slovnaft Cup, sem második, harmadik, … liga, sőt, a falusi pályákra sem érdemes kisétálni, mivel igazából még edzeni sem tudnak a játékosok, a helyszínen nézni meg végképp nem szabad őket az október 15-től életbe lépő rendelkezések miatt, melyeket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hoztak meg.

 

A DAC játékosainak hetente egyszer, a mérkőzés kezdetét megelőző 12 órában koronavírus-tesztelésen kell átesniük, ugyanis csak a negatív teszttel rendelkezők léphetnek pályára. Információink szerint a sárga-kékek minden Nagymihályba induló játékosa negatív tesztet produkált szombaton.

 

A Ligás Klubok Uniója pénteki közlése szerint a koronavírus-teszteket ők maguk biztosítják a klubok számára.

 hirdetes_300x300  

 

Válogatottból klubbajnokságba

 

A DAC kilenc játékosa tért vissza hétközben fokozatosan Dunaszerdahelyre, miután letudták válogatottbeli kötelezettségeiket.

 

Közülük az egyik Martin Jedlička kapus volt, ő szerdán érkezett vissza Dunaszerdahelyre.

 

„Három pontért megyünk Nagymihályba. Nem nézzük azt, hogy ennyi eső után nemcsak az ellenféllel, hanem a pálya talajával is nehéz dolgunk lehet. A saját játékunkat akarjuk nyújtani, győzni szeretnénk és jól ráhangolódni a Slovan elleni rangadóra.”

 

nyilatkozta a klub honlapján a hálóőr.

 

A DAC 9 forduló után 8 győzelemmel és egy vereséggel vezeti a tabellát. Először a válogatott szünet előtt vesztett pontokat Zsolnán.

 

„A futballnak a vereségek is a részét képezik. El kell felejtenünk a zsolnai mérkőzést, alaposan felkészülni a Nagymihály ellen és visszatérni a győztes útra”

 

tette hozzá a DAC és a 21 éven alatti cseh válogatott hálóőre.

 

Bernd Storck vezetőedző 15. ligamérkőzésére készül ma a sárga-kékekkel. Érdekesség, hogy a legelsőt pont Nagymihály ellen abszolválta – akkor 5:0-ra győztek Kalmárék.

 

A nagymihályiak jelenleg 8 ponttal a tabella 10. helyén állnak, négy hazai meccsükből kétszer tudtak győzni, azonban ma szurkolóik sem lesznek segítségükre.

 

A találkozó 17 órakor kezdődik, a mérkőzést az RTVS 2-es csatornája közvetíti élőben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!