Nyitókép: dac1904.sk

 

Világi Oszkár csupán néhány napja jelentette be, hogy mintegy 1000 szurkolónak lehetővé teszik a meccs előtti tesztelést, a negatív eredménnyel rendelkezőknek pedig a stadionba való belépést, pénteken azonban a dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal meghiúsította a nagyszabású akciót.

 

Mint ismert, vasárnap, október 25-én a címvédő Slovan látogat Dunaszerdahelyre a Fortuna Liga 11. fordulójában. Ebből az alkalomból – az akkor aktuális közegészségügyi rendelkezésekkel összhangban – a DAC meghirdette az ingyenes tesztelés lehetőségét a szurkolói bérlettel rendelkezők számára. A szerdai állás szerint mintegy 1000 szurkolót biztosan letudtak volna tesztelni a stadion előtt, hogy aztán a negatív eredménnyel rendelkezők az egyéb higiénés szabályok betartása mellett együtt szurkolhassanak szeretett csapatuknak.

 

Pénteken jött a feketeleves, mikor a dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal a DAC-szurkolóknak kedvezőtlen döntést hozott – elutasította a tesztelés megtartását.

 

 hirdetes_300x300  

„3500 antigéntesztet vásároltunk és a Medirex céggel közösen akartuk letesztelni a szurkolókat, akik el akartak jönni a meccsre. A közegészségügyi hivatal azon rendelkezésére apelláltunk, amely kimondja, hogy ha valaki 12 óránál nem régebbi negatív tesztet tud felmutatni, bemehet a mérkőzésre. (…) A friss levegőn, a stadion előtt, 15 mintavételi helyen akartuk lebonyolítani. Az egészet úgy terveztük meg, hogy 20 perccel a mintavétel után érkezzen egy e-mail a szurkolónak az eredményével. Ha negatív a tesztje, kapott volna egy karszalagot, és azzal bemehetett volna a stadion kapuján. Azt gondolom, hogy a DAC stadionja azon a napon a legbiztonságosabb hely lett volna Szlovákiában”

 

fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Világi Oszkár klubtulajdonos, aki kifejtette, hogy nem titkolt céljuk volt inspirálni az államot, hogy valami hasonlót lehetne szervezni, nem csak egyszeri alkalommal és nem csak a sportban. Világi azt is elismerte, hogy csalódott a döntés miatt.

 

„Jelenleg folyik a tesztelés Árván, de egy hasonló kezdeményezést Dél-Szlovákiában az állam úgy vesz, mintha a közegészség veszélyeztetéséről lenne szó. Még ha talán gyorsabban és professzionálisabban is csináltuk volna, itt ez nem történhet meg. Emellett csak segíteni akartunk az embereknek hagyni leteszteltetni magukat. Csalódott vagyok, hogy ezt a tervet nem sikerült véghezvinnünk és azt gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Meg kell érteni, hogy a koronavírus csak úgy gyorsan nem tűnik el és meg kell tanulnunk együtt élni vele. Meggyőződésem, hogy az embereknek szükségük van az életükhöz a futballra. A nemzet mentális állapota épp olyan fontos mint az egészsége.”

 

tette hozzá a klubelnök.

 

Világi később külön videóban üzent a szurkolóknak is:

 

„A klub nevében elnézést kérek mindazoktól, akiknek az elmúlt két napban adtunk egy kis reményt, hogy vasárnap újra egy igazi futballmeccsen, igaz drukkerként tudjanak drukkolni. A klub ezért mindent megtett, és nagyon-nagyon sajnáljuk, hogy önhibánkon kívül mégsem teljesíthetjük mindazt, amit ígértünk.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.