Nyitókép: mti.hu

 

Szerda este második csoportmérkőzését játssza a Ferencváros labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában, a magyar bajnok a Dinamo Kijevet látja vendégül a Groupama Arénában. Az FTC múlt kedden a nyitófordulóban 5-1-re kapott ki az FC Barcelona otthonában, míg a Dinamo hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Juventustól. A párosítás legérdekesebb szereplője Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője, aki a pályán és a kispadon is nagy sikereket ért el az ukrán klubbal.

 

A 46 esztendős Rebrov futballistaként 1992 és 2000, valamint 2005 és 2008 között erősítette a kijevieket, akikkel kilenc bajnoki címet nyert, az 1998/99-es idényben pedig az elődöntőig jutott a legrangosabb európai kupasorozatban. A szakember vezetőedzőként 2014 és 2017 között irányította az együttest, amellyel egymást követő két évben is elhódította a bajnoki címet, és a BL-ben is eljutott az egyenes kieséses szakaszig. Ebben az időszakban Rebrov és a Dinamo Kijev legfőbb riválisa a Sahtar Donyeck volt, amelyet akkor a kijeviek jelenlegi vezetőedzője, Mircea Lucescu irányított. A román trénerrel nyolc alkalommal került szembe, ezeken a találkozókon három győzelem, egy döntetlen és négy vereség Rebrov mérlege.

A két csapat korábban csak egyszer találkozott egymással, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1975-ös döntőjében a legendás Valerij Lobanovszkij által dirigált Dinamo 3-0-ra diadalmaskodott. A kijeviek ezen kívül magyar csapattal még kétszer játszottak a nemzetközi kupaporondon, 1989-ben az UEFA Kupa első fordulójában az MTK-t kettős győzelemmel búcsúztatták.

 

Rebrov: Most sokkal inkább a saját játékunkra kell koncentrálni

 

 hirdetes_300x300  

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a Ferencváros szerdán a Dinamo Kijev ellen sokkal inkább a saját játékára koncentrálhat a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mint a többi találkozón. „A Barcelona taktikájához jobban kell alkalmazkodnunk, most viszont sokkal inkább a saját játékunkra kell koncentrálni. Persze a Dinamo Kijev is nagyon erős csapat, de hazai pályán nekünk kellene érvényesíteni az akaratunkat” – válaszolt az ukrán szakember az MTI kérdésére, hogy mennyiben kell máshogy készülni a legnyerhetőbbnek gondolt mérkőzésre.

 

Budapest, 2020. október 27. Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője sajtótájékoztatón a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtti napon Budapesten, a Groupama Arénában 2020. október 27-én. A magyar bajnok itt látja vendégül október 28-án este a Dinamo Kijevet második csoportmérkőzésén. MTI/Kovács Tamás

 

Rebrov kifejtette, ennek ellenére az elvárása ugyanaz, mint a Barcelona ellen volt, vagyis az, hogy csapata maximális koncentrációval versenyképes legyen, pontokról azonban nem akart beszélni. Azt viszont megígérte, hogy százszázalékosan motivált csapatot láthat majd a közönség. „Vannak érzelmeim, de profiként ez a felkészülésre nincs befolyással. Annak viszont nagyon örülök, hogy a Dinamo is a BL-főtáblán van” – beszélt Rebrov arról, hogy milyen érzés lesz olyan csapat ellen játszani, amelynek játékosként és vezetőedzőként is tagja volt.

 

Az ellenféllel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy kollégája Mircea Lucescu fantasztikus edző, aki megfelelő fegyelmezettséget vitt a Dinamóhoz. Hozzátette, szerinte nem okoz problémát majd a riválisnak, hogy két kulcsjátékosára nem számíthat koronavírusos megbetegedés miatt, mivel az ukrán együttesnek minden posztra van két megfelelő futballistája.

 

„Edzőként a következő három meccs is a fejemben jár, mert meg kell találni az egyensúlyt, hogy ki mennyit játszik. Muszáj elosztani a terhelést. A Barcelona és az Újpest után most jön a Dinamo, majd Fehérvárra utazunk, és a válogatott szünet előtt a Juventusszal játszunk, ez nagyon nehéz sorozat”

 

mondta Rebrov.

 

Budapest, 2020. október 27. Ihor Haratyin, a Ferencváros labdarúgója csapata sajtótájékoztatóján a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtti napon Budapesten, a Groupama Arénában 2020. október 27-én. A magyar bajnok itt látja vendégül október 28-án este a Dinamo Kijevet második csoportmérkőzésén. MTI/Kovács Tamás

 

Ihor Haratin, a Ferencváros ukrán középpályása elárulta, nagyon örül, hogy ő szerezte a klub első főtáblás gólját ebben az idényben, de sokkal boldogabb lenne, ha a csapat pontot, pontokat szerezne.

 

„Kulcsfontosságú meccs lesz mindkét csapat számára, ezért biztosan Ukrajnában is mindenki várja ezt a találkozót” – jelentette ki a 25 éves labdarúgó. Haratin a Dinamo Kijev akadémiáján nevelkedett, de a felnőtt csapatban csak egyszer lépett pályára, ennek ellenére – mint mondta – sok ismerőse van a riválisnál. Haratin arról is beszélt, hogy bár a Dinamo keretének értéke jóval nagyobb, azonban a pályán nem ez dönt.

 

Lucescu szerint óriásit javult a Ferencváros

 

Budapest, 2020. október 27. Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev labdarúgócsapatának vezetőedzője a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtti napon tartott budapesti sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2020. október 27-én. MTI/Kovács Tamás

 

Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője szerint a Ferencváros minőségileg óriásit javult, a saját csapatában pedig a hiányzók helyére beugró játékosok bizonyíthatnak a két együttes szerda esti labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

 

„Természetesen mindig nehézséget okoz, ha vannak hiányzó futballisták, de ez egy nagy lehetőség azoknak, akik a helyükön léphetnek pályára, hiszen a Bajnokok Ligájában mutathatják meg magukat”

 

válaszolta a román szakember a Groupama Arénában tartott keddi sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy mekkora problémát okoz a koronavírus-fertőzés miatt kidőlt ukrán válogatottak, a kapus Heorhij Buscsan és a hátvéd Vitalij Mikolenko hiánya.

 

A Ferencvárosról szólva a tréner kiemelte, hogy minőségileg rendkívül sokat javult a csapat, amelybe a klub jelentős összegeket fektetett, a gárda pedig ütőképes lett. Lucescu kifejezetten mogorván viselkedett a magyar és az ukrán újságírókkal is, több kérdésre – mint például, hogy hogyan emlékszik a Szerhij Rebrov elleni összecsapásokra, amikor a Ferencváros jelenlegi vezetőedzője még a Dinamo Kijev, ő pedig a Sahtar Donyeck kispadján ült – nem volt hajlandó válaszolni.

 

A Ferencváros szerdán 21 órától a Groupama Arénában, több mint ötezer néző előtt fogadja a Dinamo Kijevet a BL csoportkörének második fordulójában. Az első körben mindkét csapat kikapott.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!