Nyitókép: nemzetisport.hu

 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak nyilatkozott a Ferencváros Juventus elleni ma esti esélyeiről, valamint értékelte a magyar bajnok eddigi BL-szereplését.

 

“Az elmúlt két éveben mindenki láthatta, milyen nagyszerű fejlődésen ment keresztül a Ferencváros, amely elsősorban a klubvezetés érdeme, de a szakmai stábnak is jelentős szerepe van benne, Szerhij Rebrov remek munkát végez”

 

dicsérte a ferencvárosiak munkáját Rossi, aki szerint a zöld-fehérek a Barcelona és a Dinamo ellen is megmutatták, képesek jó játékra a BL-csoportkörben.

 

“A Barcelona elleni mérkőzésen egészét tekintve megmutatkozott a két csapat kerete közötti minőségkülönbség. A többgólos vereség oka azonban az volt, hogy a ferencvárosi futballisták egy ponton elvesztették az önbizalmukat, pedig jól kezdtek, 20-30 percen át egyenrangú ellenfelek voltak a Camp Nouban”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Rossi azzal, hogy ugyanezt érezte a Dinamo Kijev elleni mérkőzésen is.

 

„A szépítés után helyreállt a csapat önbizalma és az utolsó 20 percben rendkívül pozitív teljesítményt nyújtottak, rengeteg problémát okoztak az ukránoknak.”

 

Épp ezért a szövetségi kapitány szerint pont a Fradi önbizalma lehet majd a kulcs a ma esti, Juventus elleni találkozón.

 

“Amennyiben a Ferencváros képes lesz úgy játszani a Juventusszal, hogy közben nem az ellenfél nagyságán gondolkodik, hanem kizárólag saját erősségeire és kvalitásaira fókuszál, akár egy érdekes mérkőzést is játszhatnak. Technikailag képzett, keményen küzdő futballistákról beszélünk. Persze, a másik oldalon Cristiano Ronaldót és csapattársait sem kell senkinek bemutatni, nem is arra célzok, hogy győzni fog a Fradi, de ha kellő önbizalommal lépnek pályára, hazai pályán megnehezíthetik a Juventus életét.”

 

A Ferencváros-Juventus BL-csoportmérkőzés szerda este 21 órakor kezdődik. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!