Nyitókép: dac1904.sk

 

Davis, Blackman és Balič is koronavírusos, így kihagyják a hétvégi bajnokit a Pohronie ellen – tájékoztatott a DAC hivatalos oldalán.

 

Eric Davis, Cesar Blackman és Andrija Balić koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért mindhárman hiányozni fognak a Pohronie elleni bajnoki mérkőzésen. Ráadásul Davis és Blackman a panamai válogatott összetartására sem tudnak elutazni.

 

fogalmaz a klub.

 

Jan Van Daele sportigazgató elmondása szerint klubjukban olyan eljárásokat vezettek be, amelyek messze meghaladják az LKÚ elvárásait.

 hirdetes_810x300  

 

„Ezzel az volt a célunk, hogy pozitív teszt esetén azonnal megakadályozzuk a vírus további terjedését a csapaton belül. Október 15. óta saját költségen naponta teszteljük a játékosokat és az egész edzői stábot. Ugyanolyan antigénteszteket használunk, amelyekkel a Fortuna Liga csapatait ellenőrzik minden egyes forduló előtt.”

 

mondta a sportigazgató azzal, hogy az elmúlt két hétben már három külön öltözőt használnak, hogy ezzel is minimalizálják a játékosok közötti interakciót.

 

„Az egyik múltheti teszt során jelent meg nálunk az első két pozitív eset, Balić és Blackman. Mindkét játékost azonnal elkülönítettük. Tünetmentesek, jól érzik magukat és várjuk a tíznapos karantén végét.”

 

Jan Van Daele elmondása szerint az aktuális előírások szerint ezen a héten már PCR-teszten is átestek a játékosok, emellett pedig folytatják az antigéntesztekkel való ellenőrzést is. Az egyik ilyen teszt során bukott ki Eric Davis pozitív eredménye.

 

„Szerencsére a többiek tesztjei azóta is negatívak. A játékosok, edzők és munkatársaink biztonsága továbbra is a fő prioritásunk”

 

szögezte le Jan Van Daele.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.