Nyitókép: sita

 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága megbüntette ifj. Ivan Kmotríkot, a Slovan Bratislava alelnökét és vezérigazgatóját. A büntetés értelmében Kmotrík november 5-től 2021. június 30-ig nem léphet be az öltözőkbe, a technikai zónába, nem ülhet oda a kispadra sem. Ezen felül a klubot 2000 eurós pénzbírságra büntették.

 

Kmotrík a Fortuna Liga 11. fordulójában, a DAC elleni rangadón hívta fel magára a figyelmet. Miután az edzői stáb karanténban volt, Kmotrík mint csapatvezető ott volt a kispadon. Illetve előtte, mivel az egész mérkőzés alatt edző módjára adta az utasításokat a játékosoknak.

 

A Fegyelmi Bizottság indoklása szerint csapatvezetőként ott ülhetett volna Kmotrík a kispadon, azonban nem irányíthatta volna a játékosokat.

 

 hirdetes_810x300  

„Kmotrík úr tisztességes volt, senkit sem sértegetett, figyelembe vettük, hogy rendkívüli helyzet volt, a stáb karanténban volt. A másik oldalon az elmúlt két évben már volt fegyelmi ügye. Kmotrík úr ott lehetett a kispadon, a norma ezt engedélyezi, de nem edzősködhetett volna. Azt csak a vezetőedző a megbízott edző teheti. A klub Moravec és Németh urakra kapott beleegyezést a Szlovák Labdarúgó-szövetség műszaki osztályától”

 

mondta az üggyel kapcsolatban Miroslav Vlk, a Fegyelmi Bizottság elnöke.

 

A büntetéssel kapcsolatban Kmotrík a Slovan klubhonlapján reagált. Eszerint tiszteletben tartja a bizottság döntését, a büntetés hosszát azonban túlzónak érzi, ezért fontolgatja, hogy fellebbez.

 

A Fegyelmi Bizottság megbüntette a mérkőzésre nevezett negyedik játékvezetőt, Milan Štrbát is, akit két hónapra felfüggesztettek.

 

Kmotrík fellépése a DAC elleni meccsen napokig rezonált a szlovák sajtóban és a sportközösségben. Több edző is nehezményezte, amiért nem korlátozták tevékenységét már a mérkőzés közben, hisz mint mondták, mások évekig dolgoznak az engedélyért, hogy irányíthassanak egy csapatot.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.