Nyitókép: mlsz.hu

 

A fantasztikus Izland elleni győzelem után vasárnap döntetlenezett a jócskán megfogyatkozott magyar válogatott a szerbek ellen.

 

Mint ismert, az Izland elleni győztes Eb-pótselejtezőt követően elhagyta a válogatott keretét Gulácsi Péter, Willi Orbán, Sallai Roland és Szalai Ádám is, ezen felül eltiltás miatt nem játszhatott a szerbek ellen Szalai Attila és Fiola Attila sem. Vasárnap sérülés miatt távozott Telkiből Lovrencsics Gergő is, hogy a Marco Rossihoz hasonlóan koronavírusos Cosimo Inguscioról ne is beszéljünk…

 

Ezt a már egyébként is megfogyatkozott csapatot hétfőn Szoboszlai Dominik is elhagyni kényszerült, mivel csapata, az osztrák Red Bull Salzburg visszahívta őt. Jelenleg az ausztriai karanténszabályok szerint csak így léphet majd pályára klubja hétvégi bajnokiján, ez viszont azt jelenti, hogy a szerdai, törökök elleni NL-mérkőzést kénytelen kihagyni.

 

 hirdetes_810x300  

 

Közben az UEFA elkészítette és közzétette a Nemzetek Ligája 6. és egyben utolsó fordulójának játékvezetői beosztását. Eszerint a szerdai magyar-török találkozót a szlovák Ivan Kružliak vezeti majd szintén szlovák segítőivel.

 

Kružliak neve nem ismeretlen a felvidéki magyarok körében, hisz nem egyszer vezette már a DAC mérkőzéseit. Ezen felül a 36 éves bíró három hete a Fradi-Dinamo Kijev BL-mérkőzést vezette, valamint 2012-ben az 1-1-es döntetlennel záruló Magyarország-Izrael felkészülési meccsen is ő fújta a sípot.

 

A Magyarország-Törökország NL-mérkőzés november 18-án, szerdán 20:45-kor kezdődik.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Oroszország 5 2 2 1 9–7 +2 8
2. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 5–4 +1 8
3. Törökország 5 1 3 1 6–6   0 6
4. Szerbia 5 3 2 4–7 –3 3

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes
 (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!