Nyitókép: mlsz.hu

 

Kalmár Zsolt Nyitrán a hétvégén már 24. idénybeli tétmérkőzését abszolválta, ezzel, ha Európa összes élvonalbeli játékosának szereplését vesszük figyelembe, a harmadik legtöbb meccset lejátszó játékos jelenleg.

 

Ha az európai első ligás együttesek bajnoki és kupatalálkozóit, plusz a válogatott összecsapásokat számoljuk, a DAC csapatkapitánya a legutóbbi hétvége után a 2020/21-es szezon harmadik legmagasabb pályára lépési számával rendelkezik. Kalmár Zsolt összesen 24 mérkőzésen kapott szerepet: 13-at a Fortuna Ligában, 3-at az Európa-ligában, 8-at pedig a magyar nemzeti csapat színeiben abszolvált (6 a Nemzetek Ligájában és 2 az Eb-selejtezők során).

 

írja a DAC.

 

A 25 éves játékos tehát csak egy tétmeccset hagyott ki Bernd Storck irányítása alatt (Slovnaft Cup), és a 24 lejátszott meccsből csak két alkalommal lépett csereként pályára.

 hirdetes_810x300  

 

Ezen a képzeletbeli listán csak Callum McGregor (28 meccs a Celtic és a skót válogatott színeiben) és Vjacseszlav Karavajev (27 a Zenitben és az orosz válogatottban) előzi meg Kalmárt. Világviszonylatban Zsolti a vonatkozó lista hetedik helyén áll.

 

fogalmazott a DAC.

 

„Örülök neki, hogy ennyi tétmérkőzésen pályára léptem a szezonban, hiszen ez azt jelzi, hogy nagyon jó erőnléti állapotban vagyok. Persze mindegyik futballista sok meccset akar abszolválni a sok edzés helyett. Július elejétől, a felkészülés kezdetétől nagyon kemény edzésterhelést kaptunk, kiváló lett az erőnlétünk. Minden héten nagyon komoly gyakorlások vannak, kiemelten fontos szerepet kap a regeneráció, így sérülésmentesen és nagyon jó állapotban tudok futballozni. Ez meg is látszott az elmúlt hónapokban, ugyanis volt, hogy tíz nap alatt négy összecsapáson is pályára léptem, sőt hármon 90 percet abszolváltam. Örülök ennek és bízom benne, hogy a jövőben is tudom tartani az eddigi meccsritmust”

 

kommentálta terheltségét Kalmár Zsolt.

 

dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!