Nyitókép: twitter

 

Lewis Hamilton nyerte meg vasárnap azt a Bahreini Nagydíjat, melynek rögtön az elején brutális balesetet szenvedett Romain Grosjean, a Haas francia versenyzője. Ahogy az a videókból is látszik, isteni szerencséje volt a francia pilótának, hogy kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

 

A rajtot Hamilton látványosan jól kapta el, azonnal jelentősen elnyúlt a mezőnytől, miközben a második pozícióból startoló Bottas beragadt és négyen is megelőzték. Hamilton mögé Verstappen sorolt be másodikként, Pérez pedig harmadikként. Két kanyarral később a mezőny hátsó részében Grosjean a kigyorsításnál hirtelen jobbra húzta a versenyautóját, amelynek hátsó kereke eltalálta Danyiil Kvjat (Alpha Tauri) bal első abroncsát, emiatt a francia pilóta hatalmas sebességgel a közeli szalagkorlátba csapódott.

 

A Haas átszakította a korlátot, Grosjean fejét gyakorlatilag csak a glória néven ismert HALO-rendszer mentette meg, amely 2018 óta kötelező a Forma-1-ben. A becsapódáskor a Haas szabályosan kettétört, és a kiömlő üzemanyag azonnal lángra lobbant. Grosjean nem veszítette el az eszméletét, kiszabadította magát a lángoló autóból, és miközben a sportbírók és pályamunkások próbálták eloltani a tüzet, a francia versenyző – láthatóan sokkos állapotban – saját lábán elhagyta a baleset helyszínét.

 

Grosjeant kisebb égési sérülésekkel további vizsgálatokra kórházba szállították, a nagy erejű becsapódás miatt erős volt a gyanúja, hogy bordatörést szenvedett. Csapata későbbi jelentése szerint a versenyző kisebb égési sérüléseket szenvedett a kezén és a bokáján. A futamot természetesen félbeszakították, a szalagkorlát megjavítása több mint egy órát vett igénybe, így az eredeti rajt után másfél órával folytatódhatott csak a verseny.

 hirdetes_810x300  

 

 

 

Körkép.sk, mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!