Nyitókép: sport.sk

 

Kétgólos győzelemmel zárta az őszi idényt a DAC a Mol Arénában.

 

A vendégek aktívan kezdték a mérkőzést, a 20. percben kis híján egy gólt is összehoztak, azonban Jedlička bravúrja után még Müller is útját tudta állni a kapuba tartó labdának. Három perccel később hatalmas helyzete volt a DAC-nak is, mikor is Ramirez bombázott a hosszú felsőbe – Frysták kapus azonban még épp bele tudott nyúlni.

 

A 38. percben újabb DAC-helyzet maradt ki. Egy hátulról induló támadás során Kalmár nagyon jól vette észre Ramirezt, azonban Frysták szögletre mentett. A félidő végén még a Szenice ijesztett rá a sárga-kékekre, de Beskorovainyi jókor tudott közbelépni.

 

 hirdetes_810x300  

A szünet alatt Fábryt Nicolaescu váltotta, ami nagyon jó döntésnek bizonyult Bernd Storck részéről. Az 51. peprcben Divkovic ugratta a leshatárról Nicolaescut, aki betette centerbe, de a labda egy védőn megpattanva Divkovichoz pattant, aki visszagurította Kalmárnak. A kapitánynak már csak annyi maradt hátra, hogy belőjje az üres kapuba. 1:0.

 

A továbbiakban Ramirez próbálkozott többször is, épp csak a végeredmény maradt el. A 72. percben aztán Nicolaescu növelte kettőre a DAC előnyét. A 84. percben Blackman akár a hazaiak harmadik gólját is megszerezhette volna, ám másfél méterről csak a kapust találta el.

 

Két perccel később Blackmannek kiosztottak egy sárgát filmezésért, pedig egy tizenegyest kellet volna megítélni a DAC javára. A hosszabbítás első percében még a vendégek ráijesztettek Jedlickára, ám a sárga-kékek hálóőre résen volt. Ezzel az őszi idényt győzelemmel tudta zárni a Storck legénység.

 

FC DAC 1904 – FK Senica

51. Kalmár 1:0 , 72. Nicolaescu 2:0

 

Kezdőcsapatok:

 

FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Kružliak, Beskorovajnyj, Müller – Njie – Fábry, A. Balić – Divković, Kalmár (C), Ramírez.
Náhradníci: Száraz – Sommer, Bögi, Sharani, Nicolaescu.

FK Senica: Fryšták – Kopečný, Asanović, Nemec, Šimčák – Gallovič, Addo – Yenne, Piroska (C), Košťál – Malec.
Náhradníci: Slančík – Ólafsson, Duda, Mašulovič, Niarchos, Fotr.

 

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!