Nyitókép: sport.sk

 

Ifjabb Ivan Kmotrík, a pozsonyi Slovan vezérigazgatója klubja őszi idényét értékelte, ugyanakkor olyan témákról is nyilatkozott, mint Ján Kozák elbocsájtása, a Šporar eladása körüli pénzügyi bonyodalmat, vagy épp a Slovan pénzügyi helyzete.

 

A bajnoki címvédő az őszi idényt 5 pontos előnnyel zárta a tabella élén a DAC előtt, ennek ellenére Kmotrík nem elégedett. Leginkább az európai kupaszereplés idő előtti befejezését fájlalja. Kiemelte, hogy az egész évet befolyásolta a koronavírus, ami a Slovan működésére is negatív hatással volt. Ehhez jött hozzá a Feröer-szigetek elleni fiaskó, mikor pont és játék nélkül estek ki a Bajnokok Ligájából.

 

Kmotrík szerint hiányzott nekik a hazai környezet, a „téglamezei hangulat”. Megjegyezte, hogy ideje volt az edzőcserének is, mivel a csapatnak hiányzott a domináns, agresszív játék. Úgy véli, hogy a korábban tapasztalt stagnálásnak a csapatban az európai sikertelen szereplés volt az oka.

 

 hirdetes_300x300  

„Csapatunk nem volt adekváltan felkészült Európára, ami ez előző edzői stáb felelőssége volt élen az akkori vezetőedzővel”

 

Kmotrík láthatóan még négy hónappal Kozák elküldése után sem tudja nyugodtan kezelni a történteket. Mint mondja, leginkább az bántja, hogy nem lépett fel már korábban határozottabban, és nem hozta meg korábban a nem túl népszerű döntést.

 

Kmotrík elismerte, hogy a Slovant sem kerülte el a koronavírus okozta gazdasági válság.

 

„Megmondom őszintén, hogy mi is komoly gazdasági veszélyben vagyunk. A világjárvány bennünket, mint a legnagyobb klubot viselt meg a legjobban. A legmagasabb kiadásaink vannak, de gyakorlatilag márciustól nulla bevételünk. Ezek a meztelen tények.”

 

fogalmazott Kmotrík azzal, hogy valószínűleg több játékosukat is el kell majd adniuk. Mint mondta, annyira nem égető számukra az eladás, más klubok is pénzügyi gondokkal küzdenek. A játékosok ára általánosan csökkent, azonban a Slovan nem akarja áron alul értékesíteni játékosait.

 

Kiderült az is, hogy Andraž Šporart vételárát még mindig nem egyenlítette ki a Sportig Lisszabon, pedig már majdnem egy év telt el átigazolása óta. Kmotrík szerint már csak két részlet van hátra a sajtóhírek szerint 7 milliós eladási árból.

 

sport.sk

Megosztás:
Címkék: Kmotrík kozák Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!