Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Valószínűleg mindenki más és másként fog visszaemlékezni 2020-ra a koronavírusjárvány miatt, azonban a futballszurkolók sosem fogják elfeledni azt az élményt, ami a magyar válogatottól kaptak ősszel. Marco Rossi védencei nem kínkeservesen csusszantak be a jövő évi Eb-re, hanem bátran harcolták ki a továbbjutást.

 

Az év végéhez közeledve természetes, hogy mindenki egyfajta összegzést vár a szövetségi kapitánytól az elmúlt időszakra vonatkozóan, így volt ezzel a DIGI Sport is, mely híradójában készített interjút az olasz szakemberrel. Az interjúból kiderült, mennyire nem volt könnyű, hogy a járvány miatt hónapokig nem találkozhattak egymással edző és játékosok, és hogy Rossi mennyire büszke arra, hogy érezhette, a magyarok boldogok az Eb-re való kijutás miatt, azonban most már csak az új célokra koncentrál.

 

„Szeretném, ha a 2021-es meccsek után újabb fejlődést látnék a csapaton minden tekintetben. Önbizalom, taktika és technika tekintetében is. Minden meccsre tökéletesen fel kell készülnünk, és arra is szükségünk lesz, hogy a mérkőzések közben képesek legyünk változtatni. Ez még mind nem jelenti azt, hogy sikeresek is leszünk.

 

mondta Rossi, aki bízik abban, hogy a nehéz csoportellenfelekkel szemben is helyt tudnak majd állni.

 hirdetes_810x300  

 

Szeretném, ha jól sikerülnének az Eb-meccsek Franciaország, Portugália és Németország ellen. Szeretném, ha büszkék lennének ránk a szurkolók, ez a legfontosabb!”

 

Az Eb-n túl Rossi elmondta, hogy most már a legnagyobb álma, hogy a magyar válogatott kijusson a vb-re.

 

„Nagyon hosszú idő, 36 év után történhetne meg újra, hogy a magyar válogatott részt vesz a legnagyobb válogatott tornán. Ez lenne pályafutásom legnagyobb eredménye!”

 

nyilatkozta Rossi, aki nem titkolta el, hogy a magyar sikerek őt is reflektorfénybe állították.

 

„Többen figyeltek rám Olaszországban, többet foglalkozott velem és a magyar futballal is a sportsajtó, talán többen is ismertek meg az utcán, de nekem az volt a legnagyobb élmény, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra! Nem tudtam találkozni senkivel a vírusfertőzésem miatt, de érezhettem azt, hogy mennyire boldog Magyarország, és erre nagyon büszke vagyok!”

 

Szoboszlai Dominik klubváltása kapcsán Rossi elmondta, hogy a középpályás még mindig nagyon fiatal, de a jövőben tényleg a válogatott vezére lehet.

 

„Ezt neki is sokszor elmondtam. De azt is sokszor elmondtam neki, hogy tovább kell fejlődnie majd az új klubjában is. Ezért rengeteget dolgozik, és megfelelő az önbizalma is. Azt hiszem, tökéletesen tudja, mik az erősségei és a gyengéi, állandóan fejlődni akar!”

 

A szövetségi kapitány szerint nagyon fontos, hogy kellő önbizalommal rendelkezik a csapat, majd azt is elárulta, hogy miképp sikerült ezt elérniük.

 

„Azt hiszem, hogy az egyik oldalon ott vannak azok a játékosok, akiknek kevés az önbizalmuk. Ez így volt velünk is: voltak olyanok, akiket sokkal erősebben kellett támogatnunk ebben a tekintetben, és voltak olyanok, akiknek túl sok volt belőle, fogalmazhatunk úgy is, hogy ők a nagyarcúak. Az igazán jó megoldás az, ha a két csoportot össze tudjuk úgy keverni, hogy az a csapat egészét segítse. Ezt nevezzük egészséges önbizalomnak. Amikor a játékosok tudják, mik a gyengeségeik, vagy miből kell visszavenni, a lényeg, hogy állandóan fejlődni akarnak.”

 

A teljes interjú itt (digisport.hu) tekinthető meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!