Ágnes
  • HUF: 357.20
  • USD: 1.21
  • 5 °C
  • 12 °C
sport

DAC: 22 játékossal kezdték a felkészülést a sárga-kékek, már Vida is a csapattal edz

Schäfer András, aki a tavalyi év végén átesett a koronavírus-fertőzésen, szintén visszatért az edzésfolyamatba

Nyitókép: dac1904.sk

 

Csütörtökön (január 7-én) megkezdte a téli felkészülést a DAC. A karácsonyi szünet utáni első edzésen 22 játékos jelentkezett edzésre a MOL Akadémián.

 

Bernd Storck vezetőedzőnek három kapus és tizenkilenc mezőnyjátékos állt rendelkezésére a nyitótréningen. Eric Ramirez és Danylo Beskorovainyi az elkövetkező napokban, Eric Davis pedig nagyjából egy hónap múlva csatlakozik az együtteshez. A hosszantartó sérülését követően immár Vida Máté is a társakkal készül. Schäfer András, aki a tavalyi év végén átesett a koronavírus-fertőzésen, szintén visszatért az edzésfolyamatba.

 

közölte a klub, miután a járványügyi előírások miatt zárt ajtók mögött, a sajtó jelenléte nélkül került sor idén az első edzésre.

 

A 19 éves Brahim Moumou személyében egy új arc érkezik Somorjáról, pénteken pedig Taiwo is visszatér Nagymihályi kölcsönjátékáról. Az őszi keretben egyelőre nem történt változás, a hírek szerint intenzíven dolgozik az erősítéseken a klubvezetés.

 

„Eric Davis kivételével, aki a héten sikeres műtéten esett túl Panamában, mindegyik játékost visszavárjuk. Eric nagyjából négy hét múlva térhetne vissza. A koronavírus miatt kisebb fennakadások voltak a tengerentúli repülőjáratokkal, ezért Eric Ramirez csak vasárnap érkezik. Tisztában vagyunk vele, hogy néhány futballistánkért más klubok is érdeklődnek, de eddig nem érkezett semmilyen konkrét ajánlat. Szeretnénk egyben tartani a gárdát. Davis sérülése miatt elsőrendű célunk egy minőségi balhátvéd szerződtetése”

 

árulta el Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

 

Az edzés előtt a játékoson covid-teszten estek át, majd meghallgatták Bernd Storck és Világi Oszkár évkezdő beszédét. Ezt az év első edzése követte, amely a konditeremben vette kezdetét, ahonnan a labdarúgók átmentek a MOL Akadémia kiválóan előkészített és fűtött, természetes borítású pályájára. Ahogy az ismert, az egész téli felkészülés hazai környezetben zajlik majd, ahol megvan minden, amire csak a csapatnak szüksége lehet.

 

Az edzői stábban történt egy változás. Martin Raška távozását követően a 34 éves Nico Pellatz (szül. 1986.7.8-án) lett az új kapusedző, aki az elmúlt másfél esztendőben a Berliner SC együttesénél dolgozott ugyanebben a szerepkörben. Pellatz az aktív játékos-pályafutása során Németországban a Hertha Berlin, a Werder Bréma, a Dinamo Drezda, a Viktoria Köln és a Wolfsburg, Cipruson az Apollon Limaszol, Hollandiában a Den Haag, az Excelsior és a Sparta Rotterdam kapuját védte.

 

Török edzőtábor nélkül, hazai környezetben

 

Ami a felkészülési találkozókat illeti, a 21 éven alatti szlovák válogatott lemondott összetartása okozott komplikációkat, így a velük vívandó mérkőzést törölni kellett január 16-án. Az ekkorra, de a más időpontokra lekötött találkozók szervezése is folyamatban van, ám a helyzetet lényegesen befolyásolják a karanténelőírások. Eddig mindössze a magyar második ligás ETO Győr elleni találkozó biztos, amely január 23-án, 14.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a MOL Akadémián.

 

A DAC első edzésnapján részt vettek:
Jedlička, Száraz, Veszelinov (kapusok) – Blackman, Kružliak, Mendez, Müller, Balić, Fábry, Friede, Kalmár, Nebyla, Njie, Schäfer, Andzouana, Divković, Malý, Sharani, Vida, Sommer, Nicolaescu, Moumou (mezőnyjátékosok)

 

Hiányzók:
Ramirez, Beskorovainyi – később csatlakoznak
Eric Davis – sérülés

 

Érkezők:
Brahim Moumou – Šamorín, szül. 2001.05.06
Abdulrahman Taiwo – Michalovce, kölcsönjáték után, szül. 1998.08.05.

 

Távozók:
senki

 

Edzői stáb:
Vezetőedző: Bernd Storck
Másodedző: Németh Antal
Kapusedző: Nico Pellatz
Erőnléti edző: Alexander Storck

 

A téli felkészülés programja:
2021. január 7., csütörtök: a felkészülés kezdete
2021. január 23., szombat 14:00 ó: DAC 1904 – WKW ETO FC Győr (Magyarország, 2. liga)

 

dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket