Nyitókép: dac1904.sk

 

Február elején pótolják azt a három mérkőzést, amely az őszi szezon végén elmaradt, majd a második hétvégén megkezdődik az alapszakasz utolsó négy fordulója is. A DAC ebből kétszer idegenben, kétszer pedig hazai környezetben lép pályára.

 

A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) pénteken nyilvánosságra hozta ennek a négy játéknapnak a végleges időpontjait. Ebből az is kiderült, hogy négyből három DAC-meccset követhetünk a televízióban élőben.

 

Az Orange Sport a 19. fordulóból a Trencsén-DAC találkozót közvetíti, amely így február 14-én, vasárnap 15:00 órai kezdettel kerül megrendezésre. Egy héttel később a DAC-Zsolna összecsapásért szintén az Orange Sport jelentkezett be. A 21. fordulót szintén hazai pályán abszolválja a DAC, mikor is Nagymihály csapatát fogadják – ezt egyik tévécsatorna sem szerette volna közvetíteni.

 

 hirdetes_400x285  

Ennél jóval nagyobb az érdeklődés az alapszakasz zárómeccse iránt – a Slovan-DAC rangadót is az Orange Sport közvetíti majd.

 

A rájátszás egy héttel később, március 13-án veszi kezdetét, ennek végleges szétírása az alapszakasz befejezése után lesz ismert.

 

A DAC programja az első négy tavaszi fordulóban:


Fortuna Liga, 19. forduló: 2021.02.14., vasárnap, 15:00 óra: Trencsén-DAC (az Orange sport élőben közvetíti)
Fortuna Liga, 20. forduló: 2021.02.21., vasárnap, 15:00 óra: DAC-Zsolna (az Orange sport élőben közvetíti)
Fortuna Liga, 21. forduló: 2021.02.27., szombat, 14:00 óra: DAC-Nagymihály
Fortuna Liga, 22. forduló: 2021.03.06., szombat, 14:30 óra: Slovan-DAC (az Orange sport élőben közvetíti)

 

DAC: 22 játékossal kezdték a felkészülést a sárga-kékek, már Vida is a csapattal edz

 

Storck optimista a DAC esélyeit illetően

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DAC csütörtökön megtartotta az idei év első közös edzését, melyen 22 játékos vett részt. Ezzel kapcsolatban Bernd Storck elmondta, hogy elsősorban szeretnék felmérni, milyen edzettségi szinten vannak a játékosok, akik természetesen kaptak edzéstervet és feladatokat az ünnepek idejére is.

 

„Ezt követően a technikai és taktikai elemekre helyezzük a hangsúlyt. Itt a MOL Akadémián mindenünk megvan, hogy hazai környezetben abszolváljuk a felkészülést. Több olyan új berendezéssel is rendelkezünk, amelyek nagyban hozzájárulnak a futballisták erőnlétének a feljavításához. Nem szerettünk volna Törökországba utazni, mert egyrészt ott sem jó a helyzet. Másrészt, ha valamelyikünk megfertőződik, akkor az egész csapat karanténba kerül és nem edzhetünk. Itthon is megvan mindenünk, és a környezet is biztonságosabb.”

 

nyilatkozta a klub honlapján Storck, akit arról is kérdeztek, milyen posztokon erősítené télen a csapatot.

 

„Meglátjuk, mit hoz a januári átigazolási időszak, van néhány kiszemeltünk. Eric Davis sérülése miatt elsősorban a balhátvéd posztra keresünk embert, de van öt hetünk megtalálni a megfelelő embereket lépésről lépésre. Az esetleges távozókról nem akarok még beszélni.”

 

A német szakember hangsúlyozta, hogy most először is egy jó felkészülést kell abszolválniuk, komoly ellenfelek ellen megmérkőzniük, majd jól kell kezdeni a pontvadászatot.

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy a Slovan a bajnoki cím legnagyobb esélyese, de meg akarjuk őket szorongatni. Erre képesek is vagyunk, és ha sikerülne olyan jól kezdeni a tavaszt is, mint az őszt, akkor lenne esély megelőzni őket, hiszen a rájátszást is beleértve még háromszor is összecsapunk velük. Optimista vagyok az esélyeinket illetően.”

 

Storck elmondta, hogy a koronavírusjárvány miatt nehéz most minőségi ellenfeleket szerezni a felkészülés alatt, hisz ha el akarják hagyni az országot, akkor PCR-teszt kell.

 

„Kapcsolatban vagyunk több klubbal is. Remélem, valamelyik magyarországi együttessel is sikerül megmérkőznünk. Szükségünk van meccsekre, ráadásul nem lenne rossz műfüvön futballozni, mert a tavaszi szezonnyitón is ezen a borításon találkozunk a Trencsénnel.”

 

zárta Storck.

 

dac1904.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!