Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea/archív felvétel

 

A jelenlegi járványügyi helyzet és az arra reagáló szabályozások, megkötések csupán a Fortuna Liga és a II. liga számára teszi lehetővé az edzéseket. Emellett továbbra is szigorú előírások mellett találkozhatnak csak a kerettagok. A Komáromi FC a tabella 12. helyéről várja a szezonkezdetet, az edzőváltás után pedig szeretné a régi, megszokott jó formát hozni a pályán.
Interjúnkban Konczer Andrást, a klub sajtómenedzserét kérdeztük a klubon belüli történésekről, aktualitásokról.

 

A Fortuna Ligához hasonlóan a szlovák országos másodosztály csapatai is tarthatnak edzéseket, mindenki másnak azonban tilos. Hogy éli ezt meg a KFC, ahol normál esetben sikeresen folyik az utánpótlásnevelés?

 

Az utánpótláscsapataink nem álltak le teljesen, a játékosok egyéni terveket kaptak, melyeket az edzők ellenőriznek távúton. Egyértelmű azonban, hogy a teljes értékű munkát így sem lehet pótolni. A közös edzés hiánya az egyéni, valamint csapatfejlődésnek is gátat szab. Terveink szerint január 24. után kezdenénk el a téli felkészülést, azonban az aktuális járványügyi intézkedések ezt még javában felülírhatják.

 

 hirdetes_810x300  

Komáromban január 4-én kezdődött el a felkészülés, ugyanakkor a klub már több távozót is bejelentett. Mennyi játékos kapcsolódott be az edzésprogramba? Sikerült már pótolni a távozókat?

 

Az őszi keretből több játékos is távozott (Pinte Patrik, Holík Ján, Lovász Denis, Čellár Jaroslav, Roman Zemko, Oliver Janso, Jozef Vajs, Lucián Meňuš), az edzői stábban pedig a marcelházi Hallman László váltotta Kantár Szilárd kapusedzőt, aki csapatunk másodedzője is volt. Faragó Tamás és Patrik Abrahám személyében két új érkezőt is bejelenthettünk, valamint az U19-es csapatból három játékos is a felnőtteknél edz. Új játékosok is csatlakoztak a kerethez, valamennyi szekcióban várható erősítés, de a távozók listája valószínűleg hosszabb lesz, mint az érkezőké. Az új szerzeményekről a felkészülés fényében döntünk.

 

?? Első osztályú erősítés érkezik!
Az egykoron a Szered, Miava, Nyitra, Szakolca és legutóbb Garammente csapataiban…

Közzétette: KFC Komárno – 2020. december 29., kedd

 

Hogy értékeli a klubvezetés a téli edzőcserét? Mennyire tudott Németh Szilárd beilleszkedni?

 

Németh Szilárd Komárom szülötte, kevés olyan szakember kötődhetne jobban a városhoz, illetve a klubhoz, aki az övéhez hasonló pályafutást mondhat magáénak. Ráadásul futballkarrierje során is végig figyelte a nevelőegyesülete körüli történéseket. A felkészülés során szerencsére senki sem volt ezidáig koronavírusos, 2-3 kisebb sérülés jött közbe, de reméljük hamarosan teljes lesz a csapat. Az első napokban az erőnlétre fektettük a hangsúlyt, most érkeztünk a taktikai felkészülés szakaszához.

 

Németh Szilárd, a komáromi labdarúgás egyik legnagyobb egyénisége vezeti tovább a KFC-t, fotó: kfckomarno.sk

 

A koronavírus jócskán átírja a hagyományokat, megszokott folyamatokat. Miként lehet ilyen időszakban felkészülési meccseket leszervezni?

 

Az előző felkészülési időszakokhoz képest nehezebb a mérkőzések szervezése, mivel kevesebb csapat végezhet sporttevékenységet. A terveink közt szerepelt, hogy a Fortuna Ligában szereplő csapatokkal játsszunk, azonban az ellenfelünknél igazolt COVID-fertőzés vagy egy régió fertőzöttsége miatt néhány mérkőzést el kellett halasztanunk, illetve vissza kellett utasítanunk. Az első két mérkőzésünket Pozsonyligetfalu és Dorog ellen játsszuk, a további mérkőzésekről még egyeztetések folynak.

 

Lassan aktuálissá válik a stadion átépítése is. Mikorra várhatóak fejlemények ezügyben?

 

A közbeszerzési folyamat továbbra is tart, lezárultáról és a további ütemtervről csak azután tudunk nyilatkozni.

 

A csapat első két felkészülési mérkőzésének időpontjai, forrás: a KFC Komárno fb-oldala

 

A csapat az előzetes kiírás szerint február 13-án hazai pályán kezdheti meg a tavaszi idényt, mikor is Zólyombrézó csapatát fogadják majd.

 

A Pozsonyligetfali-KFC felkészülési mérkőzés itt tekinthető meg élőben:

 

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.