Nyitókép: körkép-kollázs, fotók forrása: a KFC facebook-oldala

 

Az utóbbi hetekben egyre-másra érkeznek a hírek a KFC Komárom háza tájáról a legfrissebb erősítésekről. Közben a csapat is egyre jobb formát mutatott a felkészülési mérkőzések során. Épp csak a koronavírus-járvány szegi kedvét a klubnak, hiszen az előírások maximális betartása mellett is beférkőzött a csapatba a vírus.

 

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy a tervezett február 13-i szezonkezdet felett egyelőre óriási kérdőjel lebeg, miután jelenleg nincs elegendő egészséges és vírusnegatív játékos a klub kötelékében. Információink szerint a következő két nap PCR-teszt eredményei sorsdöntőek lehetnek, ezt követően dönt a klub a szezonnyitó mérkőzés esetleges halasztási kérelméről.

 

Régi és új arcok

 

 hirdetes_810x300  

Az elmúlt hetekben a KFC bejelentette egyik korábbi játékosa, Patrik Šurnkovský visszatérését, aki a Nyitra színeiben 19 élvonalbeli meccsen lépett pályára az elmúlt időszakban. Ugyancsak pozitívum az ifjúsági válogatott Szetei Filip leigazolása, aki bár párkányi felmenőkkel rendelkezik, Zsolnán kezdte a labdarúgást. Szetei Marek Hamšík futballiskolájában pallérozódott, az elmúlt években pedig a Slovan csapataiban nevelkedett. Az U19-es válogatott keret tagját Németh Szilárd edzette a Slovanban, aki szerint  tehetséges, nagy potenciállal rendelkező, a védelemben és a középpályán is bevethető játékossal gazdagodott a KFC.

 

Šurnovský (b) és Szetei (j), fotók forrása: a KFC fb-oldala

 

Változás történt a kapusposzton is. Miloslav Bréda a cseh másodosztályú Prostějov csapatától érkezett Komáromba. A 27 éves hálóőr korábban a Nagymihály, Rimaszombat, Liptószentmiklós, Szakolca és a Lokomotíva Kassa csapataiban is megfordult. Ugyancsak a komáromi háló védelmére szerződött Branislav Cicho, aki a téli felkészülést már a lila-fehéreknél abszolválta, az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken végzett munkájával pedig meggyőzte az edzői stábot.

 

Bréda (b) és Cicho (j) az új hálóőrök, fotók forrása: a KFC fb-oldala

 

A védelmet erősítheti a 22 esztendős David Špak, aki a komáromiak korábbi játékosának, Filip Špaknak az öccse. A belső védő felnőtt pályafutását Nagymihályon kezdte, az elmúlt két és fél évet Tőketerebesen töltötte, ahol 48 mérkőzésen szerepelt. Dávid Machara személyében egy húszéves középpályás érkezett fél éves kölcsönjátékra Komáromba, aki az előző szezonját még Puhón töltötte és 12 mérkőzésen lépett pályára.

 

Špak (b) és Machara (j), fotók forrása: a KFC fb-oldala

 

Felkészülés a koronavírus árnyékában

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a KFC január elején kezdte meg a téli felkészülést, első mérkőzésükön Pozsonyligetfalu ellen léptek pályára. Bár ezt a meccset még 2:1-re elveszítették, a későbbiekben már egyértelműen javuló tendenciát mutatott a Németh Szilárd vezette csapat. Az új edző nem titkolt célja volt, hogy  több felállásban tesztelje a játékosokat.

 

„Egy jó első felkészülési meccs volt. Havas pályán játszottunk, nehéz volt a labdát kezelni, ezért elsődlegesen az akaratot és az erőnléti állapotot akartuk látni a játékoson, hogyan tudnak védekezésből támadásba, támadásból védekezésbe váltani. A látottakkal elégedettek vagyunk. (…) Ez a meccs arról szólt, hogy mindenki magas tempóban játszon. Négy meccs vár még ránk, a felállás mindig változni fog, hogy meglássuk, melyik lesz a legjobb.”

 

nyilatkozta a találkozó után Németh.

 

Egy héttel később már 2:2-es döntetlent értek el a komáromiak a Dorogi FC ellen. Bár az első játékrészben megszerzett kétgólos előnyt a mérkőzés végére elveszítette a KFC, edzőjük nem tűnt csalódottnak.

 

„Az első félidőben sok jó dolgot láttam viszont az edzésekből, a játékunk kezd úgy kinézni, ahogy akartam, de a második félidőben türelmeseknek kellett volna lennünk, pontosabb passzokkal operálnunk. A felkészülés felénél vagyunk, túl vagyunk az erőnléti munkán, a következő mérkőzések a bajnokság során látni kívánt játék elsajátítását szolgálják majd.”

 

konstatálta a szakvezető.

 

A KFC következő mérkőzésére három nappal később került sor, ekkor az SE Lipót ellen léptek pályára és győztek 4:1-re. Ugyancsak négy gólt sikerült szerezniük a liláknak a Fradi II ellen, akikkel a Népligetben 3×30 perces meccset játszottak. A találkozó után Németh Szilárd elismerte, hogy néha szerencséjük volt, és a Fradi II gyors játékosai ellen még akadtak problémáik, de a kialakított helyzeteiket már sikerült kihasználni.

 

?? Saláta Kornél és Németh Szilárd klubunk nevében adományt adott át a komáromi kórház nőgyógyászati és szülészeti…

Közzétette: KFC Komárno – 2021. január 29., péntek

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.