Nyitókép: skslovan.com

 

Kizárólag a Fortuna Liga és a szlovák országos másodosztály csapataival folytatódik a Slovnaft Cup aktuális évadja. Ez annyit jelent, hogy az ún. amatőr csapatok hiába várták híresebb ellenfeleik érkezését, nem léphetnek pályára.

 

Sok III., IV., V. ligás csapatnak életre szóló élményt jelent a Slovant vagy épp a DAC-ot fogadni a Slovnaft Cup keretében, most azonban a kedvezőtlen járványügyi helyzetre hivatkozva a SFZ (Szlovák Labdarúgó-szövetség) úgy döntött, hogy a kupában a továbbiakban csak az egyébként is edzésben lévő két osztály csapatai vehetnek részt.

 

„A Szlovák kupa végigjátszása fontos a SFZ számára, mivel ennek győztesének biztos helye van az európai versenyekben. A SFZ ezért aktívan kereste annak módját, hogy miként fejezzük be az aktuális évadot”

 

nyilatkozta Miroslav Richtárik, a versenyek igazgatásáért felelős részlegvezető.

 hirdetes_300x300  

 

A régiós csapatokat azzal az indokkal zárták ki a versengésből, hogy bajnokságaik szünetelnek, ahogy az edzéseik sem engedélyezettek. Ez a döntés 14 klubnak jelenti a Kupa idő előtti befejezését:

 

TJ Rovinka, FC Rohožník, FC Pata, FC Slovan Galanta, OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ŠK Sásová, ŠK Belá, OŠK Bešeňová, TJD Príbelce, MŠK Slavoj Spišská Belá, Slávia TU Košice, 1. MFK Kežmarok, MŠK Spišské Podhradie és MŠK Tesla Stropkov.

 

A szövetség közlése szerint a fenti csapatoknak a következő idényben biztosítják, hogy rögtön abban a körben kezdhessenek, ahol most kénytelenek voltak befejezni.

 

A Fortuna Liga összes még versenyben lévő csapata:

 

ŠK Slovan Bratislava, MFK Ružomberok, FK DAC 1904 Dunaszerdahely, FC ViOn Zlaté Moravce, ŠKF Sereď, AS Trenčín, MŠK Žilina, FC Spartak Trnava, FK Pohronie, MFK Zemplín Michalovce

 

A II. liga még versenyben lévő csapatai:

 

MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, MFK Skalica, FC Petržalka, KFC Komárom, FC Košice, FK Železiarne Podbrezová, FC ŠTK 1914 Somorja, FK Dubnica nad Váhom

 

Miután összesen 19 csapat van versenyben, de csak 16 csapat folytathatja az 5. fordulót, így külön kritériumot állapítottak meg arra vonatkozólag, hogy miként döntsék el a továbbjutók sorsát.

 

Hat csapatnak meg kell mérkőznie az 5. fordulóban való részvételért. Ezek a csapatok azok, akik az előző idényben a legrosszabbul teljesítettek a Slovnaft Cup-ban:

 

Máriatölgyes (Dubnica nad Váhom), Somorja – mind a kettő a 2. fordulóban estek ki

Zólyombrézó (Podbrezová), Nagymihály (Michalovce) – mind a kettő a 3. fordulóban esett ki

Komárom, Kassa – mind a kettő a negyedik fordulóban búcsúzott

 

A többi 13 klub mérkőzés nélkül jut be az 5. fordulóba. Az „előforduló” párosításait sorsolással döntik el és egy mérkőzésen dől a továbbjutó kiléte. A csapatok továbbra is nézők nélkül lépnek pályára, hogy melyik klub lehet a házigazda, az aktuális járványügyi helyzet dönti majd el. Ezt a három mérkőzést március 23-án és 24-én bonyolítják le a tervek szerint.

 

Az 5. forduló mérkőzéseit április 7-re tervezik, a negyeddöntőre pedig a rákövetkező héten, április 14-én kerülhet sor. Az első elődöntőket április 28-én szervezhetik, a visszavágókat pedig május 5-én.

 

Ha minden a tervek szerint alakulna, akkor a finálét május 19-én rendeznék meg. Richtárik szerint egyetlen mérkőzést sem lehet majd elhalasztani a szoros időbeosztás miatt. Ha egy csapat nem tud pályára lépni az adott időpontban, ellenfele automatikusan továbbjut.

 

A 4. forduló párosításait március 12-én sorsolják ki.

 

sportnet.sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.